Cum să închei elegant o relație

  • Publicat:
Cum să închei elegant o relație
Sursa foto: shutterstock

Orice despărțire vine la pachet cu suferință și apoi cu dor. Totuși, orice experiență dureroasă ar trebui să te facă mai înțeleaptă. Iar despărțirea nu ar trebui să fie una urâtă, ci cât mai elegantă. Iată în ce mod poți să închei un capitol cu demnitate!

Cum închei o relație în termeni buni

Păstrează-ți calmul, bunătatea și deschiderea

Înainte de toate, pune o discuție pe masă. Față în față. Așază toate lucrurile bune, dar și pe cele mai puțin bune împreună și insistă asupra motivelor pentru care trebuie să vă separați. O despărțire nu trebuie să fie un capăt de lume. Dați-vă timp să vă vindecați.

Nu aduce acuze și reproșuri

Oricât de tare te-ar fi dezamăgit și oricât de tentată ai fi să faci asta, nu îl pune la zid și nu începe să arunci cu pietre. Vremea reproșurilor sau criticilor a trecut. Focusul trebuie să rămână pe voi individual și pe ce nu a funcționat în relația voastră. Pe ce nu vă mai face fericiți azi.

Citește și: De ce se ajunge la despărțire: 5 motive pentru care relația de cuplu nu mai funcționează

Oamenii greșesc, dar asta nu înseamnă neapărat că sunt răi

Încearcă să conștientizezi faptul că oamenii, de la natură, nu sunt răi. O să te ajute mai mult decât să îți amintești numai ce a fost mai puțin plăcut la partenerul tău. Spune-i deschis tot ce a însemnat pentru tine, ce ai învățat în timpul relației și cu ce ai rămas în urma acesteia. Va aprecia și poate veți rămâne și prieteni.

Citește și: Cum să treci cu bine peste o despărţire

Nu îți irosi timpul cu răzbunare și nu îți încărca sufletul cu resentimente

Viața trebuie să meargă înainte, ai atâtea de făcut și atâtea de trăit! Bucură-te de celelalte aspecte ale vieții, de reușitele tale, de familie și de prieteni, de tine ca un tot! Nu îți consuma energia încercând să îi faci lui rău, căci răzbunarea fix asta înseamnă: timp irosit!

Citește și: Despărțire sănătoasă? Există! Cum să faci să nu-ți rănești partenerul

Nu te simți vinovată

Și acesta este un aspect foarte important. Din moment ce tu știi clar ce este cel mai bine pentru tine, înseamnă că nu ai nici cel mai mic motiv să te judeci pentru alegerea făcută. În rest, dă-ți timp: suferă, descarcă-te dacă este cazul, eliberează-te total, dar nu îți fie rușine de ce simți! De altfel, privește detașat și dintr-o altă perspectivă întreaga situație: acum, amândoi, aveți o nouă șansă la fericire!

Surse: Very well mind, Brides, Psychology Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân