Cum să îl uiți pe cel care nu îți împărtășește sentimentele?

  • Publicat:
Cum să îl uiți pe cel care nu îți împărtășește sentimentele?
Sursa foto: pexels

Dragostea cu de-a sila nu se poate, spune o veche zicală românească. Și oricât de mult ai iubi pe cineva, dacă sentimentele nu îți sunt împărtășite și dacă totul e minunat doar în mintea ta, și nu și în realitate, e degeaba. 

Vrei să uiți o persoană? Iată cum să o scoți din minte!

Dragostea neîmpărtășită poate fi extrem de copleșitoare, însă aduce cu sine și lecții prețioase. Cât despre uitare, ea nu se întâmplă de la sine. Amintirea e grea, iar suferința poate fi cumplită.

Uită-l! Eliberează-ți sufletul și deschide-ți inima către cel potrivit ție, către acel cineva care te va iubi cu adevărat. Iată câteva metode blânde pentru a reuși să o faci!

Citește și: Iubirea neîmpărtăşită şi suferinţa din spatele ei

Descarcă-te, vorbește cu un apropiat despre asta

Să ții în tine nu face decât să îți îmbolnăvească sufletul. Uneori, cea mai ușoară cale de a depăși întreaga situație este să te descarci, să vorbești despre asta. Așa că sună-ți prietena cea mai bună sau sora care te înțelege în tot, ia o caserolă de înghețată și varsă-ți sentimentele! Să te eliberezi astfel îți poate aduce și claritate, dar și o stare mai pozitivă.

Distrage-ți atenția

Cel mai greșit lucru este să rămâi blocată-n trecut și să refuzi să depășești întreaga situație. Să te gândești obsesiv la cel ce te-a rănit. În fond, cu el sau fără el, lumea nu trebuie să stea pe loc. Viața ta trebuie să continue. Iar tu să trăiești! Așadar, ieși în lume, lasă-te văzută, descoperită. Fă lucruri care îți bucură sufletul. Ieși la alergat, mișcarea este atât de benefică pentru limpezirea gândurilor. Ieși cu prietenii la film, la restaurant, înscrie-te la un curs de yoga, fă o sesiune de cumpărături. Și investește în tine! Recăpăta-ți puterea. 

Renunță la a-l mai urmări obsesiv pe social media

Desigur că vei fi tentată să îi verifici pagina de Facebook sau de Instagram, însă asta nu va face decât să te mâhnească și mai tare. Și îți va fi imposibil să îl uiți dacă procedezi astfel. Ia cea mai bună decizie pentru tine și dă-i unfollow, șterge-l de pretutindeni. Cu timpul, te vei vindeca. Nimeni, în fond, nu e de neînlocuit. 

Citește și: Ce ne provoacă suferinţă în relaţii? Explicaţiile psihologului

Limitează contactul cu el

Șterge-i numărul de telefon pentru a nu fi tentată să cedezi și să îl cauți. Evită locurile în care mergeați împreună sau pe care știi că le frecventează, evită și contactul cu prietenii sau familia sa. Cu cât interacțiunea voastră va fi mai rară sau deloc, cu atât șansele tale să-l uiți vor fi mai mari. Și e cel mai sănătos să fie așa.

Surse: Better Help, HealthLine, WikiHow

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân