Comunicare zero în dormitor

"Partenera mea nu se “deschide” deloc în dormitor. Nu vorbim niciodată despre cum îi place, preferă o singură poziţie, şi aceea pasivă pentru ea, când aduc vorba de lubrifianţi care ne-ar putea condimenta viaţa sexuală sau ştiu eu ce alte lucruri, schimbă vorba."
  • Publicat:
Comunicare zero în dormitor
Comunicare zero în dormitor

În cele ce urmează avem câte ceva de învăţat din problema unui tânăr sătul că partenera lui refuză cu îndârjire comunicarea în dormitor. Psihoterapeutul Emilia Potenteu are sfaturi pentru a lămuri problema.

„Partenera mea nu se „deschide” deloc în dormitor. Nu vorbim niciodată despre cum îi place, preferă o singură poziţie, şi aceea pasivă pentru ea, când aduc vorba de lubrifianţi care ne-ar putea condimenta viaţa sexuală sau ştiu eu ce alte lucruri, schimbă vorba.”

Dacă aveţi comune dorinţa de a nu deteriora, ci a creşte relaţia intimă, dorinţa de a vă cultiva şi ocroti relaţia, dorinţa de a rămâne împreună etc., nu vă rămâne decât să găsiţi modalitatea de comunicare a nevoilor fiecăruia. Întreaga relaţie este influenţată de aspectul comunicării atât de limbajul verbal, cât mai ales de cel simbolic, specific fiecărei relaţii în parte.

Se spune că în cadrul cuplului nu tăcerea e de aur, ci comunicarea. Dacă întâmpinăm greutăţi în a transmite partenerului ceea ce ne dorim, mai ales dacă mesajele se referă la latura sexuală, este imperios necesar să ne adresăm unui specialist în terapii de cuplu.

Emilia Potenteu: Percepţiile diferite, conflictele pe diverse teme, inclusiv pe latura sexuală, ca şi cele pornite de la diferenţele de personalitate pot deveni un prilej de a deveni mai flexibili, de a înţelege mai mult universul celuilalt, de a asimila de la celălalt o altă viziune asupra lucrurilor şi de a vă îmbogăţi interior. E important să stabiliţi pe ce baze sau convingeri se susţine relaţia, dacă există de ambele părţi dorinţa de a depăşi problemele apărute.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”