Ce să faci atunci când primești semnale mixte de la un bărbat?

  • Publicat:
Ce să faci atunci când primești semnale mixte de la un bărbat?
Sursa foto: shutterstock

Să ne imaginăm următorul scenariu: totul merge excelent între voi, nu mai ai nicio îndoială că ai găsit bărbatul perfect pentru tine și deja te gândești la viitor. Însă, ceva se întâmplă și brusc el se schimbă în comportament. Nu trage concluzii pripite. Iată ce ai de făcut atunci când primești semnale mixte din partea unui bărbat!

De ce un bărbat îți trimite semnale mixte?

Potrivit statisticilor, din 3 mari motive: din frica de a te răni, din frica de a te pierde și din frica de intimitate.

Teama de a te răni

De multe ori, un bărbat se schimbă în comportament și se detașează tocmai pentru că nu vrea să te rănească. Aici vorbim de acel context în care bărbatul analizează cum a decurs interacțiunea dintre voi, realizează că nu ești ceea ce caută el și preferă să se retragă decât să discute deschis cu tine despre ceea ce simte, probabil rănindu-te astfel.

Teama de a te pierde

Acest context este cel mai des întâlnit în rândul bărbaților. Îi place de tine, îi place să petreceți timp împreună, dar îi este teamă să îți spună ce simte cu adevărat din teama că te va pierde. Sunt bărbați care vor să te vadă doar ocazional și care nu știu cum să ți-o spună din teama că te vei îndepărta.

Teama de angajament

De regulă dacă el are rana abandonului, va întâmpina aceste temeri de a-și lua un angajament real, iar tu la rândul tău, acele temeri că te simți repinsă. El te place, va continua să iasă la întâlniri cu țtne, veți petrece timp minunat în doi, însă atunci când va fi vorba să se deschisă total sau să ducă relația la nivelul următor, se va retrage.

Ce poți face atunci când primești semnale mixte de la un partener?

Acum că am identificat tiparele care stau la baza comportamentelor bărbaților, este foarte important ca tu, ca femeie, să știi cum să acționezi în astfel de situații.

Înainte de toate, indiferent de proveniență temerilor, este important să comunicăm deschis despre ce simțim.

Confruntă-l, așadar! Hotărât, ferm și fără temeri. Spune-i concret ce simți, cum vezi întreaga relație, și roagă-l să îți transmită și el la rândul sau intențiile. În cazul în care intențiile nu sunt compatibile, pune punct.

Citirea semnalelor mixte nu este niciodată ușoară și singura modalitate de a face acest lucru este să ai răbdare.

Citește și: 8 semne că bărbatul de lângă tine e indisponibil emoțional: nu vei face niciodată casă bună cu el!

Surse: Women’s Health, Mind Body Green, Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân