A fost odata k niciodata o chatterita…

Asa incep acum basmele, nu? Ea, ce se crede printesa pe stiu eu ce domeniu de internet, el, cuceritorul care are cheia tuturor retelelor de socializare SHIFT si semn de plus pe-a inimilor ce bat in fata monitoarelor.
  • Publicat:
A fost odata k niciodata o chatterita...
A fost odata k niciodata o chatterita...

Nu 🙂, pls. Asa incep acum basmele, nu? Ea, ce se crede printesa pe stiu eu ce domeniu de internet, el, cuceritorul care are cheia tuturor retelelor de socializare SHIFT si semn de plus pe-a inimilor ce bat in fata monitoarelor. Dar chit ca tine chatt-ul trei zile cu trei nopti legate, ca-n povesti, pot ei trai fericiti si dupa delogare?

Cam pe la 20 de ani ma virusase rau de tot Mircul. Plecam de aca­sa cu orele si mergeam la sala de net unde pentru o suma modica puteam intra in legatura cu diversi din diverse locuri ale pamantului. Morocco, in spe­cial. Si o data intrata in hora asta vir­tuala, cu un click inainte si doua inapoi, nici ca m-am mai putut desprin­de prea curand.

Era intr-o vara (cele mai multe astfel de relatii trec dintr-o lume intr-alta pe timp de vara) cand aveam aproape o data la doua seri o intalnire fata-n fata cu un nick oarecare. Periculos, veti gandi. Perfect de acord, dar eu am fost pe ser­verul celor norocosi pentru ca atunci cand am dat „sign out” din acest joc, am ra­mas cu amintirile minunate ale unor relatii grozave.

Despre farmecul relatiilor on-line…

Stie cineva o metoda mai la indemana de a cunoaste o potentiala jumatate, acum cand suntem prinsi in treburi de la 9 la 20 si ne petrecem cel putin un sfert de zi in intersectii paralizate? Nu, ma gandeam eu… Cam acesta este cel mai des dat raspuns de cei care cauta un posibil partener de viata, prin calculator.

„Coplesiti de termene-limita, respon­sa­bilitati si griji, nu mai avem timp si de noi. Sute de mii de persoane isi cauta sufle­tul-pereche in lumea virtuala. Cautarea este rapida, eficienta si nu implica obli­gatii”, imi confirma si psihoterapeutul Emilia Potenteu.

„Relatia este comoda si poate fi curmata doar cu un simplu click. Farmecul conversatiei pe net este dat de faptul ca poti juca rolul social care-ti place, ca tu iti poti alege prietenii si iubitii cu usurinta si poti obtine lesne, mai multe raspunsuri si pareri, idei noi, de la oameni la care poate nu ai ajunge niciodata. De asemenea, datorita retelelor de comu­nicare, reusim sa ne regasim prieteni si colegi din trecut, sa reluam relatii demult uitate si sa stam in legatura cu cei de peste hotare. La o prima ve­dere pare ca inter­netul apropie oa­menii si le inlesneste comunicarea”, continua ea. Iar eu simt ca se apropie un „dar…”.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
10 replici care iti pot salva relatia
10 replici care iti pot salva relatia
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân