5 secrete pentru o căsnicie fericită

Dacă și tu te întrebi care este secretul, află că există cinci factori principali care duc la o căsnicie fericită.
  • Publicat:
5 secrete pentru o căsnicie fericită
Foto: shutterstock

Cu toții ne dorim un mariaj fericit și, cel mai probabil, mulți dintr noi suntem în căutarea secretului unei căsnicii fericite. Dacă și tu te întrebi care este acela, află că există cinci factori principali care duc la o căsnicie fericită.

În urma unui studiu s-au descoperit cei cinci factori care definesc un mariaj fericit. Peste 700 de persoane căsătorite pentru un total de 40.000 de ani au luat parte la acest studiu. Aceștia au fost întrebați cum au reușit să-și găsească un partener potrivit, cum trec peste momentele dificile și care sunt sfaturile pe care le au în urma căsniciei lor.

5 secrete pentru o căsnicie fericită

Iată care sunt cele cinci elemente cheie care nu trebuie să-ți lipsească din cuplu pentru a avea o căsnicie fericită.

1. Învață să comunici

Foarte mulți participanți în vârstă au insistat să repete „comunicați, comunicați, comunicați”. Așadar, o mare parte din problemele apărute în căsnicii vin în urma lipsei comunicării.

2. Cunoaște-ți partenerul înainte de căsătorie

Mulți dintre participanții chestionați s-au căsătorit la vârste tinere, iar în ciuda acestui aspect, aceștia au recomandat opusul. Participanții în vârstă sfătuiesc tinerii să aștepte până la căsătorie pentru a-și cunoaște mai bine partenerul și pentru a împărți experiențe împreună. Un alt sfat al vârstnicilor este să nu te căsătorești niciodată cu gândul că vei putea să-ți schimbi vreodată partenerul.

3. Tratează căsnicia cu seriozitate, pe termen lung

Vârstnicii susțin că și-au impus un mindset în care să se implice profund în relație, pe termen lung, să se respecte și să treacă peste orice obstacol. Mai exact, să nu lase nimic să le strice căsnicia. Deși mulți se confruntă cu perioade nefericite, întotdeauna trebuie să găsești o rezolvare.

4. Învățați să lucrați ca o echipă

Aplică în căsnicie ceea ce ai învățat la locul de muncă, în sporturile pe care le-ai practicat sau în general în viață. Lucrați ca o echipă. Acest mod de a privi lucrurile poate ajuta la rezolvarea problemelor împreună, nu doar de către un partener. Orice dificultate întâmpinată, orice boală, orice experiență cu care se confruntă unul dintre parteneri este și responsabilitatea celuilalt.

5. Alege o persoană care să-ți semene

Mariajul este dificil pentru oricine, dar atunci când partenerul tău împărtășește aceleași interese, orientări și background ca tine, lucrurile merg mult mai ușor. Este necesar să aveți similarități privind principiile și valorile, mai ales când vine vorba de creșterea și educația copiilor, gestionarea banilor și orientările religioase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân