5 motive pentru care este mai bine să divorțezi decât să trăiești într-o căsnicie deficitară

  • Publicat:
5 motive pentru care este mai bine să divorțezi decât să trăiești într-o căsnicie deficitară
Uneori cea mai bună soluție este divorțul. Dar ce faci când ai copil mic? Foto: Shutterstock

Când ne unim destinele, suntem absolut siguri că am ales persoana potrivită și sufletul nostru pereche. Din păcate însă, statisticile arată altceva: una din patru căsătorii se încheie cu un divorț. Și până la urmă, de ce să rămâi într-o căsnicie nefericită? Iată câteva motive pentru care este mult mai sănătos să pui punct și să îți vezi de viață.

5 motive pentru care este mai bine să divorțezi decât să stai într-o căsnicie care nu mai funcționează

Șansele de a găsi persoana cu adevărat potrivită vor crește

Atunci când ești căsătorit, e normal să ții o oarecare distanță față de celelalte persoane de sex opus pentru a nu avea discuții în cuplu. Însă, după un divorț, ai posibilitatea de a cunoaște oameni noi, de a-ți da voie să te îndrăgostești și ce crezi? De multe ori îți și iese!

Citește și: Cele 7 etape ale unei căsnicii: dacă partenerii ar ști să le gestioneze corect, 80% din divorțuri nu ar exista

Poți fi mai fericit

Viața e prea scurtă pentru relații nesănătoase, conflicte inutile și discuții îndelungi contradictorii. Dacă simți că relația nu mai duce nicăieri, pune punct. Poate că îți vei pierde partenerul de viață, dar vei dobândi fericirea. Liniștea. Starea de bine.

Sănătatea ta se va îmbunătăți și ea

O căsnicie plină de certuri și tensiuni îți poate afecta serios sănătatea. Prin urmare, dacă și tu te afli într-o relație toxică, amintește-ți că riscul de a dezvolta numeroase boli grave este extrem de ridicat.

Aspectul au fizic se va îmbunătăți în egală măsură

Atunci când ieși dintr-o relație, ai mai mult timp pentru tine. Să faci mișcare, să îți reîntregești garderoba, să îți propui un look mai actual, mai fresh, șamd. Mai mult, odată cu stoparea unei căsnicii deficitare, vei experimenta și o transformare spirituală profundă. Și vei începe să te simți mai bine. Și să și arăți mai bine!

Citește și: 20 de motive de divorţ – cum ştim că am găsit partenerul potrivit?

Vei pune mai mult accent pe carieră și pe dezvoltare profesională

Pentru a uita o poveste tristă, dar și odată cu apariția unui divorț, mulți își mută focusul de regulă pe carieră. Vor să se dezvolte mai mult, să se perfecționeze în domeniul în care activează, să evolueze ierarhic. Ceea ce nu un lucru rău, ba dimpotrivă!

Surse: Peskind Law Mag, Marriage, Opera

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân