Minciunile din CV creeaza insomnii

Lupta pentru un loc de munca ii determina pe candidatii la posturile respective sa minta la alcatuirea cv-ului.
  • Publicat:
Minciunile din CV creeaza insomnii
Minciunile din CV creeaza insomnii

Iata un moment de cumpana in viata fiecareia dintre noi: noaptea dinaintea unui interviu de angajare. Cosmarele sau insomniile nu ne vor da pace in special daca CV-ul a fost impanat cu ceva minciunele.

CV-ul poate fi considerat un intrument de marketing persoanal, doar prin intermediul lui incercam sa ne vindem forta de munca la un pret cat mai bun, respectiv salariu. Pentru o remuneratie cat mai buna, o functie inalta, conditii optime de munca ori satisfactia de a lucra pentru o companie de prestigiu, foarte multe persoane au tendinta de a-si umfla CV-ul cu tot felul de informatii false.

Potrivit unor cercetari recente, mai mult de o treime dintre adulti nu pot sa doarma in noaptea dinaintea unui interviu pentru angajare. In mod uimitor, nu abilitatile pe care urmeaza sa le dovedeasca sau nu sunt cele care creeaza insomnie, ci minciunile din CV.

Pentru 35% dintre britanici, cel mai mare cosmar este acela ca minciunile din CV le vor fi descoperite. In lupta crancena ce se duce pentru cateva posturi, mii de candidati lupta asa cum pot. Din nefericire, armele cu care incearca sa-si neutralizeze contracandidatii se pare ca se intorc impotriva lor. Grijile ii impiedica sa doarma in noaptea dinaintea interviului, iar oboseala de a doua zi ii impiedica sa se prezinte in cea mai buna forma in fata angajatorului.

Scapa de aceasta grija apasatoare. Iata cum sa-ti construiesti un CV si o imagine care sa te ajute intr-adevar:

1. Un CV impecabil nu garanteaza obtinerea jobului. Cu ajutorul lui obtii un interviu, insa capacitatile tale reale sunt cele cu care vei castiga postul.

2. Documenteaza-te in domeniul pentru care tintesti. Studiaza piata, informeaza-te despre compania la care urmeaza sa mergi la interviu, ce presupune slujba respectiva. Pregateste-ti din timp niste replici cu care sa-i dai gata pe intervievatori.

3. Imbunatateste-ti abilitatile de comunicare. Prima impresie pe care o lasi viitorilor angajatori este cea de la interviu si sa fii convinsa ca nimeni nu-si va dori sa lucreze cu o persoana inchistata, contrista, neinformata, nesigura.

4. Povestea lui Pinocchio s-ar putea sa aiba ceva real la baza. Specialistii sustin ca atunci cand o persoana minte, inima pompeaza sange cu mai multa putere, iar ca rezultat, nasul se umfla cu un sfert de milimetru. Da, este insesizabil, insa in mod involuntar mincinosii vor incepe sa-si atinga varful nasului.

5. Vinde-te bine. Ai putea sa-i convingi pe cei care te intervieveaza ca tu esti cea mai potrivita persoana pentru postul vacant daca inainte de a incepe interviul propriu-zis iti vei face o scurta prezentare care sa cuprinda cateva informatii persoanale si cateva dintre cele mai importante date din istoricul tau profesional.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”