Hipnoza – la fel de veche ca și medicina. Te-ai lăsa hipnotizat?

Despre cum funcționează hipnoza, în ce constă stilul de hipnoză aplicat, ce beneficii are asupra organismului, ne explică Gina Veveriță, trainer Hipnoterapie.
  • Publicat:
Hipnoza - la fel de veche ca și medicina. Te-ai lăsa hipnotizat?
Gina Veveriță, foto arhivă

Hipnoza este considerată o artă a vindecării și este recunoscută de autoritățile medicale. Totuși, mulți oameni nu au curaj să intre în transă de teamă că pierd controlul. În ce constă hipnoza am aflat de  Gina Veveriță,  Master Trainer de NLP, Time Line Therapy®, Trainer Hipnoterapie și Coaching.

 

Istoria hipnozei este la fel de veche precum cea a medicinei. Potrivit Enciclopediei Britanice*, istoria sa științifică a început în ultima parte a secolului al XVIII-lea, iar la jumătatea secolului al XIX-lea, medicul englez James Braid a studiat fenomenul și a inventat termenii de hipnotism și hipnoză, după zeul grec al somnului, Hypnos.

Hipnoza este o metodă terapeutică oficială

Mulți cercetători au prezentat teorii diferite despre ce este hipnoza și cum ar putea fi înțeleasă, dar încă nu există o teorie general acceptată pentru acest fenomen. Hipnoza a fost aprobată oficial ca metodă terapeutică de către asociațiile medicale, psihiatrice, stomatologice și psihologice din întreaga lume.

Relaxare, fixarea atenției, sugestie – pași ai hipnozei

“Hipnoza s-a practicat de mii de ani și pare să fi existat dintotdeauna. Are o istorie multimilenară, există dovezi în India, în câteva din scrierile sanscrite despre utilizarea transei și în templele de vindecare. Hipnoza este cel mai vechi și natural mod de vindecare cunoscut de om, este o artă care a devenit indispensabilă în medicină, psihoterapie și dezvoltare personală.

De exemplu Dr. Masud Ansari spune despre hiponza că este o stare de hipersugestibilitate selectivă modificată, indusă prin folosirea unei combinații, care include relaxare, fixarea atenției și sugestie.”, explică Gina Veveriță, Master Trainer de NPL, Time Line Therapy®, Trainer Hipnoterapie și Coaching.

Zilnic intrăm în transă fără să conștientizăm

Hipnoza este folosită pentru a descrie transa că fiind o stare, cu toate acestea, în realitate, noi zilnic  intrăm în “transe” ușoare în fiecare zi. Acestea sunt exact acele momente în care mintea noastră “zboară în altă parte și visăm cu ochii deschiși”, când ne concentrăm intens pe ceva și blocăm orice altceva din afară sau atunci când rămânem cu privirea în gol, fie în fața televizorului, sau a unei cărți.

“Toate tehnicile de hipnoză te pun în mod intenționat în una dintre aceste stări ușoare de “transă” – cu scopul de a trimite sugestii hipnotice benefice direct în subconștientul tău. Departe de a te simți somnolent sau ignorant, hipnoza este o stare de veghe în care te simți profund relaxat, cu un nivel sporit de sugestibilitate, precum și o conștientizare concentrată. În această stare de spirit, sugestiile hipnotice se pot utiliza pentru a face modificări ale convingerilor proprii și ale modului de gândire, în condiții de siguranță și în mod natural.” – Gina Veverița – Trainer Hipnoterapie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum apare dependența: pastila de psiho
Cum apare dependența: pastila de psiho
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”