Femeile nu sunt materialiste, ele doar perpetueaza comportamentul primatelor

"Femeile sunt materialiste!", ar striga din toti bojocii barbatii frustrati, speriati de gandul ca tot potentialul lor se opreste undeva la nivelul slitului pantalonilor, siguranta, bunastare si prosperitate fiind termeni cu a caror semnificate nu s-au prea intalnit de-a lungul vietii. Bine, bine, dar o stimulare intelectuala nu-i de ici, de colo, ar mai zice ei, asta nu conteaza? Ei bine, nu foarte mult, realitatea demonstreaza ca in alegerea partenerului asta cam paleste pe langa potentialul, si hai s-o zicem drept, FI - NAN - CI - AR, de care masculul in cauza dispune.
  • Publicat:
Femeile nu sunt materialiste, ele doar perpetueaza comportamentul primatelor
Femeile nu sunt materialiste, ele doar perpetueaza comportamentul primatelor

„Femeile sunt materialiste!”, ar striga din toti bojocii barbatii frustrati, speriati de gandul ca tot potentialul lor se opreste undeva la nivelul slitului pantalonilor, siguranta, bunastare si prosperitate fiind termeni cu a caror semnificate nu s-au prea intalnit de-a lungul vietii. Bine, bine, dar o stimulare intelectuala nu-i de ici, de colo, ar mai zice ei, asta nu conteaza? Ei bine, nu foarte mult, realitatea demonstreaza ca in alegerea partenerului asta cam paleste pe langa potentialul, si hai s-o zicem drept, FI – NAN – CI – AR, de care masculul in cauza dispune.

Oricate diplome ar arvea la dosar, oricate abilitati si-ar fi trecut in CV si oricate cuceriri ar avea la activ, pentru calcularea gradului de periculozitate al unui barbat nu se ia in considerare decat dimensiunea, si nu a organului reproducator, ci a contului bancar. Si nu e nimic rau in asta, obiceiul nu s-a nascut acum, de cand moda cristalelor swarovski a inundat piata bijuteriilor, iar croazierele de lux le-au luat mintile femeilor. Puterea barbatului se masoara in posesiuni de cand a pus prima data piciorul de planeta Pamant. Vai, saracii de ei, ar suspina unele dintre reprezentantele sexului frumos si… hraparet (!), dar adevaratele valori ale vietii nu sunt cele palpabile, tin de spirit, nu de avutii! Haideti sa aruncam o privire in ograda primatelor (rudele noastre de gradul intai) sa vedem ce se intampla acolo, si o sa intelegem mai bine.

Femelele pinguin accepta ca parteneri numai pinguinii care se prezinta dinaintea lor cu pietre pentru a construi un cuib unde sa-si poata depune ouale. Pasarea colibri se cupleaza doar cu pasaroiul care-i asigura accesul catre cele mai bogate in polen flori. Iar ultimele cercetari au aratat ca nici natura umana nu se dezice de practicarea sexului cu titlu de moneda de schimb. Astfel, studiile realizate la Universitatea de Medicina Publica din Michigan, SUA, pe un grup de 475 de studenti, au scos la iveala faptul ca pana si cei mai instariti dintre acestia, care nu aveau nevoie sa apeleze la resursele altora, si-au ales partenerii in functie de ce le puteau oferi, material vorbind. Practic, o relatie presupune satisfacerea nevoii de sex pe de-o parte (masculina) si satisfacerea nevoilor de ordin material pe de alta parte (feminina). Exista, desigur, si exceptii de la regula, cand barbatii cauta protectie si bunuri materiale la o femeie avida de sex. Aceste cazuri sunt insa mai putine.

Concluzia la care cercetatorii au ajuns este ca, indiferent de specie, masculul ofera protectie, resurse si urmasi femelei care, la randul ei, ofera mascului, la schimb, posibilitatea de a se reproduce. Toate acestea sunt valabile indiferent de bogatiile si de gradul de securitate pe care partile implicate il obtin.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Excesul de SMS-uri e semn rau
Excesul de SMS-uri e semn rau
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân