Cum să alegi cea mai rapidă coadă la supermarket

Cumpărăturile pot fi suficient de epuizante şi fără a petrece minute bune la coadă. Pe lângă faptul că pierzi timp preţios stând la coadă, de multe ori alegi şi coada greşită, care se mişcă cel mai greu!
  • Publicat:
Cum să alegi cea mai rapidă coadă la supermarket

Cumpărăturile pot fi suficient de epuizante şi fără a petrece minute bune la coadă. Pe lângă faptul că pierzi timp preţios stând la coadă, de multe ori alegi şi coada greşită, care se mişcă cel mai greu! Dacă ai impresia că totul se rezumă la ghinion, nu e chiar aşa. De fapt, este posibil să ai o strategie greşită.

Dacă eviţi persoanele care au coşul plin şi alegi coada la care se află câţiva oameni cu puţine cumpărături, nu este tocmai cea mai bună idee. Cele mai multe persoane fac aceeaşi greşeală – chiar dacă pare cea mai bună alegere, cifrele infirmă această teorie.

În medie, oamenii petrec o jumătate de oră pe zi stând la coadă. Jurnalistul New York Times Christopher Merle a rezolvat misterul cu ajutorul matematicianului Dan Meyer şi oferă câteva trucuri care te pot ajuta să alegi cea mai rapidă coadă când faci cumpărături într-un supermarket.  Se pare că dacă te aşezi în spatele unui client care are coşul plin şi nu în spatele câtorva persoane cu puţine cumpărături este o decizie mai inteligentă  şi mai rapidă! Motivul? Secunde importante se pierd cu salutul şi aşezarea produselor pe bandă. Asta înseamnă, în medie, 41 de secunde de persoană, plus câte trei secunde pentru fiecare produs luat de pe bandă şi pus în coş. Şi toate aceste secunde se adună!

Mele a oferit câteva trucuri pentru a alege cea mai rapidă coadă la supermarket.

1. Alege un casier femeie

De obicei, casierele sunt mai eficiente decât bărbaţii. O serviciu din New York care aşteaptă la coadă pentru client susţine că de cele mai multe ori casierele sunt mai eficiente decât bărbaţii.

2.  Alege cozile la care stau mai mulţi tineri

Persoanele în vârstă pot fi mai lente când vine vorba de plata cu cardul sau aşezarea cumpărăturilor.

3. Observă ce cumpără oamenii din faţa ta

Dacă au foarte multe produse de acelaşi fel, atunci lucrurile se vor mişca mai repede decât dacă toate produsele sunt diferite. După calculele lui Meyer, dacă te aşezi în spatele unei persoane care 100 de articole în cărucior, vei economisi 6 minute la coadă. Dacă te aşezi la o coadă de patru persoane, fiecare având 20 de articole de plătit, îţi va lua aproape 7 minute. Asta înseamnă că o coadă cu mai puţine persoane care au coşurile pline se va mişca mai repede decât una cu mai multe persoane care cumpără mai puţine produse.

Dacă vei urma aceste sfaturi ai putea economisi câteva minute. Sau, cel puţin vei şti că ai făcut tot ce se putea face pentru a alege cea mai bună coadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Constandache
Alexandra Constandache este redactor “Ce se întâmplă, doctore?”. Pasionată de tot ceea ce înseamnă sănătate, frumuseţe, psihologie şi terapii alternative, Alexandra Constandache a găsit în cadrul echipei “Ce se întâmplă, doctore?” cadrul perfect pentru a explora subiecte interesante ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân