Comportamente capcană care îți afectează negativ viața și scad considerabil șansele găsirii unui partener

  • Publicat:
Comportamente capcană care îți afectează negativ viața și scad considerabil șansele găsirii unui partener

Ai considerat vreodată că nu meriți să ai parte de iubire, de relații împlinite? Te simți nemotivată atunci când ești pe cale să intri într-o relație? Dacă răspunsul la aceste întrebări este „da”, atunci este posibil că acest lucru să se întâmple din pricina auto-sabotării.

Semne ale comportamentului de auto-sabotare

Te mulțumești cu puțin

De regulă te mulțumești cu ce „pică”? Astfel încât să ai parte de liniște, echilibru, stare de bine? Dacă tragi linie, iar gradul tău de satisfacție este unul scăzut, ei bine, NU, nu aceasta este atitudinea corectă. Nu trebuie să îți limitezi fericirea la experiențe banale, la experiențe mărunte, DOAR pentru că așa îți spun oameni care se simt mizerabil în propriile relații, în propriile vieți. Și nu te vor nici pe tine mai bine ca ei.

Le faci altora pe plac

Ești o fată bună, înțelegătoare, veșnic atentă la nevoile celorlalți și mai puțin la ale tale? Nu pui limite sau granițe niciodată, ba dimpotrivă, ești mereu la dispoziția tuturor? Oricine își dorește fie iubit, acceptat și se simtă în siguranță. Face parte din ADN-ul nostru. Însă, dacă ești genul de persoană care le face pe plac tuturor, te vei pierde pe tine într-o zi.

Te focusezi mult prea mult pe statut sau pe situația materială

Ești într-o continuă goană după validare? Și crezi că un statut financiar economic ti-o va oferi? Fiind atât de orientată către aceste criterii, vei pierde din vedere și securitatea emoțională, validarea dată de un partener de viață prezent. Tu ai nevoie de un bărbat care să te vadă, să te audă, să te facă să te simți importantă, specială, valorizată!

Te lași minimizată în tot ceea ce faci

Se întâmplă să ai parte de o realizare notabilă, iar cei de lângă tine te iau peste picior ori îți spun că nu e chiar așa grozav ce ai înlesnit? Mai mult, ei ies în față cu realizările lor, lăsându-te pe tine undeva în umbră? În ritmul acesta vei ajunge (dacă nu ai făcut-o deja) să crezi că nu ești suficient de bună, de valoroasă, că ce faci tu nu e suficient de merituos. Oprește-te din asta! Tu trebuie să ieși în lumina reflectoarelor așa cum meriți! Nu să te critici, să te lași minimizată sau să te descurajezi.

Citește și: Comportamentul distructiv care îți știrbește încrederea în tine și îți distruge relațiile cu ceilalți

SURSA FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân