7 trucuri ca sa ’nteleaga si cei de acasa cine-i seful!

Seara de seara se lasa cu scandal? Asa-i cand e casa mare. De la catel si pana la mama-soacra, fiecare are cate ceva de comunicat, in felul lui, evident.
  • Publicat:
7 trucuri ca sa ’nteleaga si cei de acasa cine-i seful!
7 trucuri ca sa ’nteleaga si cei de acasa cine-i seful!

Seara de seara se lasa cu scandal? Asa-i cand e casa mare. De la catel si pana la mama-soacra, fiecare are cate ceva de comunicat, in felul lui, evident. Si, in final, intelege fiecare ce vrea, cum vrea si ies scantei. Fii tu liantul in aceasta mareata adunare! Cu multa rabdare si tact, chiar sunt sanse sa se remedieze situatia. Nu te descuraja…

Cand te tine sub papuc…
…vorba vine. Insa pentru a lamuri situatia, nu incepe sa improsti cu reprosuri. Nu-l impinge intr-o situatie defensiva, extrem de nefavorabila. Scoate manusile de box si vorbeste-i deschis despre modul in care actiunile lui iti afecteaza sentimentele.

N-are timp?… Sa-si faca!
Daca te tot duce cu zaharelul, tot spunand ca a intervenit ba una, ba alta, nu incepe prin a-i spune verde in fata ca nu-ti vine sa crezi ca a mai anulat o intalnire. Nu-i ascunde insa dezamagirea si faptul ca daca nu schimba cu nimic situatia e cam, adio my friend in cazul asta. 

El tine cu tine?
Trebuie sa faceti echipa, mai ales in fata copiilor. Ce zice unul, zice si celalalt, fara discutie. Altfel ce sa mai inteleaga bietii copii? Fii diplomata si incepe prin a-l intreba cum crede ca ati putea sa fiti de aceeasi parte a baricadei. La drept vorbind, obiectivele sunt aceleasi, deci iata un prim numitor comun.

Mai putine lacrimi inainte de culcare
Nu ridica tonul si scapa de cuvantul „acum”. Chiar daca e tarziu si rabdarea iti e pusa la grea incercare, fii mai putin categorica. Ia-l cu blandete si incearca sa-l convingi ca e important sa se odihneasca indeajuns daca vrea sa fie in forma. Nu este o idee buna sa formulezi directive pentru a incerca sa fortezi copilul sa faca ceea ce iti doresti.

Cere corect si ti se va da
Vrei marire de salariu? Ei bine, nu incepe prin a spune „Vreau mai multi bani!”, ci adu in discutie faptul ca muncesti in acea firma de ceva timp si ca o marire de salariu reflecta pe deplin cunostintele si experienta dobandite in ultima perioada. Exprima-ti cu fermitate si convingere doleantele. Astfel il determini pe sef sa-ti aprecieze valoarea si sa fie larg la punga.

Probleme in paradis?
Daca vrei ca sora ta sa zica din casa, nu ii spune ca lui nu ii pasa de ea si nu o intreba de ce nu-l paraseste. Intreab-o cum a fost weekend-ul petrecut impreuna, de exemplu. Daca se simte la zid, nici ca mai smulgi vreo vorba. Prin urmare, incearca sa afli mai bine ce efect are comportamentul sotului asupra ei si incurajeaz-o sa-si exploreze sentimentele.

Scapa de gura soacrei
Cand vrei ca soacra sa inceteze sa mai faca remarci rautacioase, nu-i spune ca nu te intereseaza punctul ei de vedere in ceea ce priveste educatia copiilor tai sau ca n-ar avea nici o legatura cu ea. Arata-i ca esti interesata si intreab-o de ce are parerea asta. Clarifica! Sa-si zica of-ul inainte de prima ta reactie. In final, chiar se poate sa va si intelegeti.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân