5 secrete pentru a ajunge o persoană de succes

Vrei să începi o afacere, dar încă nu ştii care este cheia succesului? Probabil că secretele nu sunt extrem de revoluţionare, dar cu siguranţă sunt utile. Noi am adunat o parte dintre cele mai cunoscute şi practice secrete pe care le dobândesc persoanele de succes şi am decis să le împărtăşim cu tine!
  • Publicat:
5 secrete pentru a ajunge o persoană de succes

Vrei să începi o afacere, dar încă nu ştii care este cheia succesului?

Probabil că secretele nu sunt extrem de revoluţionare, dar cu siguranţă sunt utile.

Noi am adunat o parte dintre cele mai cunoscute şi practice secrete pe care le dobândesc persoanele de succes şi am decis să le împărtăşim cu tine!

Ia măsuri – acţionează!

Katty Kay şi Claire Shipman, autorii Codului de încredere, au scris un articol revoluţionar pentru The Atlantic pe acest subiect. Studiile recente au descoperit faptul că există un decalaj de încredere mare între sexe, ceea ce înseamnă faptul că succesul este la fel de dependent de încredere, deoarece este bazat pe competenţă. Concluzia lor? Încrederea scăzută are ca rezultat lipsa de acţiune, deci, acţionează în direcţia spre care aspiri!

Fii autentic!

Adevărul este că avem cu toţii o tendinţă către conformism atunci când vine vorba de a începe o afacere, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, afirmă studiile. Cu toate acestea, autenticitatea, deşi riscantă, este văzută cu ochi foarte buni în toate meseriile de succes. Simţi nevoia de a face un lucru diferit în afacerea ta? Fă-o! Studiile afirmă faptul că persoanele de succes au o rată mult mai mare a asumării riscurilor, faţă de persoanele care nu beneficiază de acelaşi succes!
Îmbunătăţeşte-ţi abilităţile sociale!

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din California, Santa Barbara de către economistul Catherine Weinberger, cei mai de succes oameni de afaceri excelează atât în capacitatea cognitivă cât şi în abilităţile sociale. Weinberger afirmă faptul că toţi oamenii sunt înzestraţi cu abilitatea de a socializa, mai mult sau mai puţin, dar cu siguranţă ea poate fi educată. Nu îţi place să fii în centrul atenţiei şi niciodată nu ai fost cel mai popular în liceu? Nu-i nicio problemă! Educă-ţi abilităţile sociale încet-încet odată cu cele intelectuale şi rezultatele nu vor înceta să apară. Ce înceamnă succes? Informaţie şi acces la informaţie, iar accesul de cele mai multe ori se face cu ajutorul stabilirii legăturilor cu cât mai multe persoane din domenii vaste!

Întârzie recompensele!

Desigur, banii pe care îi câştigi astăzi îi poţi investi mâine în haine şi excursii. Dar ce-ai spune dacă scopurile tale s-ar întinde pe un termen îndelungat? În loc să te recompensezi cu ceva mărunt, de moment, amână recompensa pentru ceva măreţ. De exemplu, nu cumperi mâine haine, ci investeşti banii în viitoare afacere. Beneficiu? Aşteaptă să vezi contul din bancă atunci când afacerea va prospera!

Pasiune şi perseverenţă!

Psihologul Angela Duckworth a petrecut foarte mulţi ani studiind copii şi adulţi şi a constatat faptul că un predictor semnificativ al succesului este perseverenţa. Dar cum altfel poţi persevera dacă nu dispui şi de pasiune? Ştim cu toţii că munca nu mai pare muncă atunci când îţi place cu adevărat, dar sub nicio formă nu e indicat să nee culcăm pe o ureche. Perseverenţa este necesară! Mai ales atunci când exerciţi o meserie care te atrage, perserverenţa este arma care garantează succesul aproape imediat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”