Ritmul bătăilor inimii poate dezvălui anumite aspecte legate de personalitate

"Semnătura bătăilor inimii" - un fel de model al undelor activităţii electrice a inimii, detectabil cu ajutorul electrocardiografului - variază de la persoană la persoană; oamenii de ştiinţă cred că ea este legată de anumite trăsături de personalitate, putând fi utilizată în diagnosticarea unor probleme serioase.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ritmul bătăilor inimii poate dezvălui anumite aspecte legate de personalitate

„Semnătura bătăilor inimii” – un fel de model al undelor activităţii electrice a inimii, detectabil cu ajutorul electrocardiografului – variază de la persoană la persoană; oamenii de ştiinţă cred că ea este legată de anumite trăsături de personalitate, putând fi utilizată în diagnosticarea unor probleme serioase.

O cercetare realizată la Freie Universität Berlin, Germania, a implicat un eşantion de 425 de studenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani. În timpul studiului s-a observat că anumite ritmuri de bătăi ale inimii erau caracteristice inidivizilor care au înregistrat un scor mare la testul de identificare a nevrozei sau a unor boli legate de emoţiile negative, precum depresia şi anxietatea.

De asemenea, persoanele în cauză aveau tendinţa de a afişa mai puţine emoţii pozitive, cum ar fi veselia. Totodată, s-a constat că această metodă poate fi utilizată şi în detectarea persoanelor cu personalitate romantică sau agreabilă.

Citeşte mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Adolescenţilor le ajung 7 ore de somn!
Adolescenţilor le ajung 7 ore de somn!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”