Totul despre constelațiile familiale | Astrolog Anca Moraru: „La baza oricărui blocaj din viața noastră stă, de cele mai multe ori, o cauză emoțională” EXCLUSIV

  • Publicat:
Totul despre constelațiile familiale | Astrolog Anca Moraru:

Alături de Anca Moraru, astrolog, astăzi intrăm în lumea plină de magie și de simțire a constelațiiilor familiale.

Ca să înțelegem mai bine termenul de constelații sistemice sau familiale, este necesar să ne considerăm parte dintr-un ansamblu unitar, dintr-o familie care cuprinde atât familia mamei, împreună cu toți membrii săi, până la moși-strămoși, dar și familia tatălui, împreună cu toți membrii, până la moșii și strămoșii săi. Dar, despre toate acestea vom vorbi în rândurile ce urmează cu Anca.

CSID: Anca, ce sunt constelațiile familiale și cum le-ai prezenta cuiva care nu a auzit niciodată de ele?

Anca Moraru: Deși această metodă a crescut ca popularitate de abia în ultimii ani, ea își are originea în înțelepciunea triburilor Zulu din Africa de Sud, încă din secolul al XVI-lea.

Metoda constelațiilor ne ajută să vedem și să înțelegem că există o legătură foarte puternică cu părinții, familia, ancestorii noștri, legătură care transcede limitele spațiului material și fizic pe care îl trăim acum, în prezent, transcede limitele gândirii noastre conștiente…

Materialul genetic moștenit din familia noastră nu conține doar trăsăturile fizice ale acestora, conține și trăirile lor, călătoria vieții pe care au avut-o, astfel că anumite evenimente, care i-au marcat și au rămas neprocesate, vor trece mai departe la următoarea generație: “Acolo unde nu se uită părintele, se va uita copilul”.

Dintr-o iubire și loialitate inconștientă față de membrii familiei noastre până la 7 generații în urma noastră, de multe ori, le preluăm destinul și trecem prin situații de viață asemănătoare lor, asfel, nu ne trăim destinul personal, ci trăim pe pilot automat destinul familei noastre.

Prin intermediul constelațiilor familiale putem aduce aceste dinamici care rulează în inconștient pe pilot automat, în planul conștient, având astfel ocazia să lucrăm cu ele și să ne eliberăm de poverile care nu ne aparțin și să ne trăim astfel propria viață și propriul destin.

CSID: Dă-ne o înțelegere rapidă a ce întâmplă într-o constelație familială, te rog.

Anca Moraru: E nevoie de o experiență reală pentru a putea înțelege pe deplin, însă, la nivel practic, o constelație te va ajuta să procesezi diferite evenimente din viața ta, din istoria familiei sau a sufletului tău care au rămas neprocesate, au fost “băgate sub preș” sau excluse, ele rămânând vii în inconștientul familial sau sufletesc, astfel creând blocaje și tipare disfuncționale.

În modalitatea mea de lucru, persoana care își lucrează constelația va începe prin a-și pune o Intenție pe care își dorește să o lucreze în acea sesiune.

Fiind o terapie de grup, va numi pe cineva să reprezinte Intenția sa.

Intențiile se formulează întotdeauna la momentul prezent și se focusează pe ceea ce o persoană își dorește să aibă în realitatea sa: armonie, iubire, prosperitate, etc.

Odată pusă Intenția, în cadrul constelației încep să apară diferite dinamici care blochează Intenția, ele odată scoase la suprafață, ajutându-ne să ajungem la Cauza reală a blocajelor persoanei respective și a o vindeca.

Cauzele, de cele mai multe ori, pot fi în istoria familială, sufletească sau personală a individului.

Este mai mult decât un joc de roluri ceea ce se întâmplă în cadrul unei constelații, această metodă ne ajută să înțelegem că la nivel de suflet, nu există de fapt, separare și că noi toți suntem unul și același, suntem interconectați.

CSID: Care sunt motivele pentru care oamenii apelează la constelația familială și cum îi ajută asta?

Anca Moraru: Persoanele apelează la o astfel de terapie din motive foarte diverse: de la probleme în cuplu, infertilitate, blocaje financiare, probleme cu stima de sine, la probleme de sănătate sau kilograme în plus, asta deoarece la baza oricărui blocaj din viața noastră, de cele mai multe ori, stă o cauză emoțională.

CSID: Ce tipuri de probleme pot fi abordate cu ajutorul acestei metode?

Anca Moraru: Această metodă nu încetează să mă uimească și să mă smerească la fiecare eveniment de constelații pe care îl susțin, întrucât complexitatea problemelor care pot fi abordate este enormă, iar efectele încep să se vadă după prima ședință, de cele mai multe ori.

Orice dinamică din viața ta în care simți că încă nu ești în armonie și echilibru poate fi lucrată în cadrul unei constelații.

CSID: Ce schimbări pot aduce Constelațiile în viața unui om?

Anca Moraru: Schimbările în viețile celor care își lucrează propria constelație este uriașă, o sesiune de lucru prin această terapie, echivalează cu câțiva ani de terapie clasică, asta a fost ceea ce mi-au mărturisit participanții…

Vindecarea relației cu părinții, cu partenerul, cu copiii, diferite probleme de sănătate care nu își mai găsesc răspunsul în lumea medicală, orice tip de blocaj care persistă în viața noastră, poate fi lucrat în cadrul unei astfel de terapii.

Uneori e suficientă o singură sesiune, alteori, este nevoie de mai multe, depinde întotdeauna de complexitatea situației fiecărei persoane în parte.

CSID: Mulți dintre noi am văzut „Another Self” , peliculă ce ne-a stârnit curiozitatea. Cât de mult e ficțiune și cât de mult este conform cu ceea ce se întâmplă REALMENTE la o sesiune de constelații?

Anca Moraru: Ce pot să spun este că sintagma clasică “Viață bate filmul”, se aplică și în acest caz, întrucât lucrurile și dinamicile care ies la suprafață în cadrul sesiunilor este dincolo de orice film sau serial văzut…

Filmul este foarte bine expus, îl ajută pe cel care nu a mai fost niciodată la o sesiune de constelații să vadă și să înțeleagă cum funcționează metodă, însă experiență în sine este incomparabilă, tocmai de aceea îi încurajez pe cei interesați să trăiască această experiență pe pielea lor, pentru a putea simți și înțelege cu adevărat ce presupune.

Citește și: Astrolog Anca Moraru | Previziuni pentru anul 2024: „Vor fi schimbări mari cu evenimente imprevizibile” EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân