Mercur Retrograd, în septembrie, 2022. Ce înseamnă această perioadă: 4 zodii vor fi cele mai afectate

Mercur în Retrograd pentru a treia oară anul acesta. Perioada tulbure începe în 9 septembrie, 2022, și se va încheia pe 1 octombrie. Patru zodii vor fi ghinioniste.
  • Publicat:
Mercur Retrograd, în septembrie, 2022. Ce înseamnă această perioadă: 4 zodii vor fi cele mai afectate
Mercuri în Retrograd, în septembrie, 2022/ Foto; Shutterstock

Mercur în Retrograd este perioada cel mai puțin așteptată de pasionații de astrologie. Nu e de mirare, ținând cont de reputația nu tocmai bună pe care a căpătat-o. În 2022, Mercur o să intre în Retrograd, începând cu 9 septembrie și o să iasă din Retrograd pe 1 octombrie. 

Iată cum afectează Mercur Retrograd fiecare zodie și cum va fi caracterizată această perioadă.

Ce înseamnă Mercur Retrograd?

Anual, planeta Mercur pare să circule înapoi pe cer. Astrologii se referă la aceste perioade ca Mercur în mișcare retrogradă sau, mai simplu, „Mercur Retrograd”.

Pasionații de astrologie spun că aceste perioade sunt asociate cu confuzie, frustrare și amânare. S-ar putea întâmpla evenimente considerate „ghinioniste”, de genul: planuri de călătorie distruse, gafe în e-mail, rătăcirea cerceilor preferați.

Cu toate acestea, Mercur în Retrograd este o perioadă excelentă pentru a reflecta la trecut, pentru a face introspecții și se spune că intuiția este la cote maxime. Coincidențele pot fi extraordinare.

Mercur în Retrograd în 2022

Mercur a fost în Retrograd în 2022 de două ori până acum: intervalul 13 ianuarie – 3 februarie și 10 mai – 2 iunie.

Următoarea mișcare în retrograd a planetei Mercur va fi în septembrie, începând cu data de 9 septembrie, până pe 1 octombrie.

După această perioadă, perioada Mercur va circula „invers” în intervalul 28 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023.

Mercur Retrograd, în septembrie, 2022: Cum este caracterizată perioada

Mercur guvernează multe aspecte importante ale vieții de zi cu zi, cum ar fi logistica, comunicarea și transportul. Astrologii cred că Mercur Retrograd, în septembrie, 2022, ar putea să ne ofere claritate în deciziile pe care intenționăm să le luăm.

Efectele perioadei ghinioniste le va resimți fiecare zodie, însă pare că sunt câțiva nativi pentru care vor fi obstacole mai intense.

În această perioadă, ne putem aștepta la probleme interpersonale care pot pune presiune asupra relațiilor, dar și la necazuri de sincronizare care ne încurcă zilnic.

La fel ca alte perioade cu Mercur Retrograd, gândirea ar putea fi tulburată, pot apărea neînțelegeri, astfel că e important să fim atenți să avem o comunicare clară.

Ce să faci când este Mercur în Retrograd

Planta Mercur guvernează comunicarea în toate formele ei – ascultarea, scrisul, cititul, vorbitul ș.a.m.d. – dar și activități precum negocieri și contracte.

E indicat astfel, să rămânem flexibili, răbdători și înțelegători, să ne oferim mai mult timp pentru călătorii. De asemenea, e bine să evităm să semnăm contracte de care nu suntem siguri. Să verificăm de două ori înainte să trimitem un e-mail important sau înainte să facem rezervare pentru o vacanță.

Zodiile cele mai afectate de Mercur în Retrograd, în septembrie, 2022

Aceste 4 zodii par să fie cel mai puternic afectate de Mercur în Retrograd, în septembrie, 2022. Ar fi indicat ca acești nativi să-și ia măsuri suplimentare de precauție

Zodia Berbec – cum va fi afectată de Mercur Retrograd, septembrie, 2022

Acest retrograd va petrece majoritate timpului în casa de parteneriate, ceea ce înseamnă că, este posibil, să ai câteva obstacole în relații sau comunicări problematice cu cei apropiați. Neînțelegeri mai vechi pot ieși la suprafață și să necesite mai multe discuții. Foști iubiți pot apărea din nou în peisaj, aducând oportunitatea de reconectare sau încheiere completă a relației.

Nativii trebuie să fie atenți în jurul zilei de 18 septembrie – e indicat să nu iei decizii impulsive sau să nu ai reacții exagerate.

Zodia Fecioară – cum va fi afectată de Mercur Retrograd, septembrie, 2022

Suntem în mijlocul sezonului Fecioară atunci când Mercur intră în Retrograd, astfel că cei născuți sub acest semn cosmic, ar putea resimți puternic mișcarea retrogradă.

Prima jumătate a perioadei va lovi sectorul financiar, ceea ce ar putea provoca confuzii legate de bani, sau pot atrage tranzacții ce sunt prea bune pentru a fi adevărate. E important să ai grijă cum cheltuiești banii și ce investiții faci în această perioadă.

Dinamica relațiilor și chestiuni legate de valoarea de sine îți vor da de gândit, mai ales în jurul zilei de 26 septembrie, când Mercur se întâlnește cu planeta iubirii.

Balanță – cum va fi afectată de Mercur Retrograd, septembrie, 2022

Mare parte a mișcării retrograde va avea loc sub zodia ta, Balanță, așa că pregătește-te de confuzii. Te vei confrunta cu probleme în exprimare și identitate, astfel că este un moment bun să regândești modul în care te-ai prezentat și ai interacționat cu lumea.

De pe 23 septembrie, vei avea momente de claritate, întrucât Mercur intră în sezonul Balanței. Acesta este un punct luminos al ciclului retrograd și marchează un punct de cotitură. De atunci, te poți conecta cu intuiția. Odată ce perioada retrogradă se va încheia, vei avea o idee mai bună despre ceea ce vrea să-ți spună sufletul tău.

Zodia Capricorn – cum va fi afectată de Mercur Retrograd, septembrie, 2022

Acest retrograd ar putea fi o provocare în ceea ce privește cariera și imaginea publică. Fii atent la erori de comunicare la locul de muncă și recitește e-mailurile, invitațiile la întâlniri înainte de a le trimite.

Perioada aceasta îți va permite, de asemenea, șansa de a te reconecta la aspirațiile tare superioare. Pe 27 septembrie, atât Mercur, cât și Venus, orientat spre valori, vor forma un aspect armonios cu planeta Pluto, în semnul tău, activând un sentiment intens de concentrare și o mulțime de gânduri profunde. Acesta va fi un moment bun pentru a planifica noi mișcări de putere care te vor ajuta să-ți îndeplinești obiectivele.

Zodiile cele mai norocoase în Mercur Retrograd, în septembrie, 2022

În cealaltă extremă, se situează 4 zodii care vor avea o perioadă bună în timpul mișcării retrograde a planetei Mercur, în septembrie, 2022. Zodiile cele mai norocoase în această perioadă sunt: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Surse: Bustle, Almanac

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”