Ghid de supravieţuire cu şeful, în funcţie de zodie!

Şefii pot fi dificili. Unii sunt mai severi, alţii mai domoli. E ca şi la şcoală: ai profesori mişto, sau ai profesori de care ţi-e frică să te apropii. Şi totuşi, cum ştii ce îl enervează pe şeful/şefa ta, dacă abia te-ai angajat? Şi cum înveţi să "supraieţuieşti" cu el/ea? Află acum, care sunt "calităţile" şi "defectele" şefului tău, în funcţie de zodie!
02.03.2015
Ghid de supravieţuire cu şeful, în funcţie de zodie!

Şefii pot fi dificili. Unii sunt mai severi, alţii mai domoli. E ca şi la şcoală: ai profesori drăguţi, sau ai profesori de care ţi-e frică şi să te apropii.

Şi totuşi, cum ştii ce îl enervează pe şeful/şefa ta, dacă abia te-ai angajat? Şi cum înveţi să „supraieţuieşti” cu el/ea? Află acum, care sunt „calităţile” şi „defectele” şefului tău, în funcţie de zodie!

În zodia Berbec

Dacă este bărbat

Visezi la un job calm şi relaxat? Poţi să uiţi de el, atâta timp cât ai ca şef un Berbec! Dinamici şi întreprinzători, cei născuţi sub semnul Berbecului vor alerga mereu după scopurile proprii. De asemenea, Berbecul iubeşte provocările şi lucrurile noi, iar munca la 10 proiecte în acelaşi timp nu îl va deranja. Din contră, va fi foarte entuziasmat şi se va aştepta ca şi tu să fii la fel! Nu va întelege niciodată că nu toată lumea poate să facă o muncă atât kilometrică cu atât de mult entuziasm.

Totuşi, dacă lucrezi suficient de repede, el nu va putea să te controleze mereu şi îţi va oferi o anumită independenţă. Ai grijă la superficialitate! Ia-ţi munca în serios şi încearcă să faci cât mai puţine greşeli, căci dacă ai dat-o în bară o dată, va fi sigur că o vei face şi a doua oară şi îţi va da bătăi de cap.

Dacă este femeie

Poziţia ei de şefă ii se potriveşte ca o mănuşă. Îi place să controleze lucrurile şi este capabilă să mute şi munţii pentru ceea ce îşi doreşte. Dinamică şi curajoasă, conduce cu uşurinţă întreaga companie. Este corectă şi sinceră, dar destul de pretenţioasă în ceea ce priveşte munca angajaţilor ei.

Cu ea ca şefă, munceşti mult…dar te distrezi şi râzi la fel de mult. Are un extraordinar simţ al umorului.

Când este obosită (ceea ce se întâmplă des deoarece munceşte mult), devine agitată şi tinde să fie morocănoasă cu cei din jur.

În zodia Taur

Dacă este bărbat

Este foarte dificil să afli ce gândeşte! De obicei, nu este foarte vorbăreţ şi nu capătă încredere uşor în oameni. Dar tu poţi să ai încredere în el: în general, este un om corect şi sincer.

Dacă ai tendinţa de a lua decizii repede şi ai foarte multe idei pe care vrei să le pui în aplicare, ar fi bine să te înarmezi cu multă răbdare: s-ar putea ca el să fie mai încet, mai calculat şi să se decidă mai greu înainte de a lua o decizie. Reflectează mult înainte de a acţiona, dar odată ce ţi-a dat undă verde, poţi să fii sigur că te va susţine până la capăt.

Dacă este femeie

În general, îşi alege echipa (subalternii) cu foarte mare grijă, deoarece este o perfecţionistă şi vrea ca totul să iasă ca la carte!

Dacă vei munci cu spor şi nu vei trage de timp, nu te va pune sub presiune şi nici nu va sta toată ziua să te urmărească. De asemenea, nu îi place ca lucrurile să rămână nerezolvate: dacă ai o problemă, cel mai bine ar fi să te consulţi cu ea. Nu îţi va da un răspuns imediat, deoarece îi place să reflecteze, dar te va ajuta să rezolvi totul, în final.

Este o persoană plăcută, caldă şi prietenoasă, cu care nu ar trebui să ai probleme. Este încrezătoare, dar câteodată poate să devină puţin paranoică, crezând că oamenii conspiră împotriva ei.

În zodia Gemeni

Dacă este bărbat

Inteligent, bun orator şi plin de şarm, acest bărbat nu poate trece neobservat. S-ar putea să te fascineze, dar în acelaşi timp să te enerveze, deoarece are tendinţa de a întoarce orice situaţie în favoarea lui. Te va pune să munceşti mult la un proiect, de exemplu, iar apoi îşi va asuma el meritele.

În ciuda bătăilor de cap pe care ţi le va provoca, zâmbetul şi simţul umorului de care profită din plin, te vor face să uiţi rapid de orice nedreptate ţi-a cauzat. În ceea ce priveşte programul, acesta va fi destul de flexibil. Nu este mereu cu ochii pe ceas, iar dacă vei dormi cu 10 minute în plus dimineaţa, nu va fi o mare problemă.

Dacă este femeie

Inteligentă, relaxată şi plină de farmec, este genul de om care oferă oamenilor încredere. Dar ai grijă, munca cu ea nu este întotdeauna uşoară!

Chiar dacă nu vrea să o arate, este nerăbdătoare şi uneori îi este greu să comunice. S-ar putea să aibă schimbări dese de comportament şi chiar să fie agresivă în unele ocazii. Unele remarci ale ei ar putea fi chiar dureroase. De cele mai multe ori le regretă, dar este prea târziu.

Oamenii nu ştiu, de multe ori, cum să se comporte în preajma ei. Cu toate acestea, este o adevărată profesionistă când vine vorba de munca ei, fiind mereu plină de idei şi iniţiative noi!

În zodia Rac

 Dacă este bărbat

Calm şi fermecător, Racul este genul de om care îşi face angajaţii să se simtă confortabil. Dacă mergi la el cu o problemă, va face tot ce-i stă în putinţă să te ajute.

Deşi este foarte înţelegător, are un defect major: nestatornicia. Este nevoie doar de o ceartă cu soţia sau o problemă cu mama (indiferent de vârstă) şi dintr-o dată este nervos şi supărat pe toţi cei din jur! Când se întâmplă asta, cel mai bine ar fi să stai departe până se calmează.

Dacă este femeie

Dacă îţi place atitudinea „de mamă” asupra ta, te vei înţelege foarte bine cu şefa ta. Te va proteja ca şi cum ai fi copilul ei! Totuşi, dacă eşti genul de om care are nevoie de independenţă şi libertate din când în când, vei ajunge să te simţi de-a dreptul sufocată! Cu toate acestea, ar fi bine să-i asculţi criticile: sunt, de cele mai multe ori, sfaturi bune şi folositoare!

Nu lăsa latura ei pasivă să te dezamăgească! Chiar dacă, uneori, are nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie, ştie mereu spre ce se îndreaptă. Şi, cu siguranţă, este mult mai nemaleabilă decât crezi tu. Ştii proverbul acela, „mâţa blândă, zgârie rău”!

În zodia Leu

Dacă este bărbat

Este impunător şi are o autoritate nativă. Chiar dacă tu abia te-ai angajat acolo şi nu ai avut nimic de-a face cu el până acum, vei simţi imediat că el este şeful! Este înconjurat, admirat şi urmărit de ceilalţi, în permanenţă.

Pe scurt, este demn de funcţia pe care o deţine! Inteligent şi muncitor, este o persoană plină de resurse. Nu îi este frică să-şi asume riscuri şi este un curajos desăvârşit. Totuşi, poate da dovadă de vanitate, uneori. La întâlnirile importante (şedinţe, conferinţe, etc), ascultă pe toată lumea, acceptă ideile care i se par bune, dar are întotdeauna ultimul cuvânt!

Dacă este femeie

Talentată şi inteligentă, pasionată şi plină de entuziasm, „şefa-leu” ştie ce vrea! Nu a ajuns până aici din întâmplare. Îi place să deţină controlul şi este foarte ambiţioasă. Este o şefă bună, recunoscând întotdeauna meritele şi eforturile angajaţilor şi colegilor ei.

Cu toate acestea, urăşte mediocritatea şi nu înţelege cum pot unii oameni să stea degeaba când vine vorba de muncă! Uneori îi lipseşte răbdarea şi s-ar putea să explodeze de furie! Totuşi, nu poartă resentimente şi nici nu este supărăcioasă!

În zodia Fecioară

Dacă este bărbat

Se întâmplă rar să găseşti un bărbat născut sub semnul Fecioarei, care să se simtă confortabil în rolul de şef. În principiu, aceştia preferă să stea în umbră. Poziţia de a da ordine şi de a fi în centrul atenţiei nu este ceva ce îi defineşte.

Cu toate acestea, dacă superiorul tău este Fecioară, va trebui să fi foarte înţelegător. S-ar putea ca el să fie la fel de exigent cu tine, cum este cu propria lui persoană. Fiind foarte perfecţionist, meticulos şi extrem de organizat, va aştepta ca şi tu să fii la fel!

Dacă este femeie

S-ar putea să te întrebi cum a ajuns în această poziţie, dat fiind fapul că nu este o femeie puternică! Cu toate acestea, este extrem de muncitoare şi o persoană pe care te poţi baza.

Perfecţionistă şi bine organizată, Fecioara va fi regina programelor şi a şedinţelor. Ar trebui să fii cu adevărat reticent ca să nu înţelegi ce vrea. Explicaţiile ei sunt extrem de clare şi perfect ordonate!

Uneori, poate fi uşor nerăbdătoare şi nu se descurcă bine cu evenimentele spontane, dar încearcă să nu arate asta foarte mult. Pe lângă asta, este sensibilă şi rezonabilă, poate chiar prea mult!

În zodia Balanţă

Dacă este bărbat

Fermecător, diplomat, inteligent. Acestea sunt cuvintele care definesc bărbatul Balanţă, în poziţia de superior. Perceptiv şi cult, este un şef extrem de plăcut…asta când totul merge bine!

Imediat ce apare un conflict, totul se transformă în dezastru! Se chinuie să se impună şi să ia o decizie, ia în considerare lucrurile pro şi contra şi nu vrea să supere pe nimeni. Rezultatul?

Timpul trece, conflictul escaladează şi el încă nu a găsit o soluţie! Are nevoie să fie plăcut şi nu suportă să fie respins sau ignorat. Îi este dificil să spună „Nu”, dar nu vrea nici să spună „Da”, ceea ce îl face să se hotărască foarte greu. Prin urmare, nu va fi uşor să îţi dai seama ce vrea.

Dacă este femeie

Este inteligentă şi curioasă să afle totul despre tot. Are două laturi complet opuse: cea conformistă, îi plac regulile şi ordinea; şi cea aventurieră, când îi place să-şi asume riscuri şi să ia decizii neaşteptate.

În general, reuşeşte să menţină o atmosferă armonioasă între cele două. Mai asertivă decât bărbaţii sub acest semn, este destul de hotărâtă şi ştie ce vrea.

Totuşi, la fel ca şi bărbatul Balanţă, nu îi plac conflictele şi încearcă să stea cât mai departe de ele. Câteodată, are tendinţa de a amesteca munca cu latura emoţională.

În zodia Scorpion

Dacă este bărbat

Nu a ajuns aici din îmtâmplare: este un bărbat puternic şi are resursele necesare pentru a-şi „hrăni” ambiţia! Inteligent, determinat şi hotărât, când are un scop de atins, te poţi baza pe el.

Nu se va sustrage de la obligaţiile pe care le are şi va duce lucrurile până la capăt. Determinarea lui incredibilă îl ajută să depăşească şi cele mai grele obstacole. Îi fascinează pe colegii şi angajaţii săi dar, de asemenea, îi indimidează, şi găseşte asta ca fiind ceva amuzant.

Dacă este femeie

Dacă sperila un job calm şi o şefă care să fie la fel de calmă, poţi să îţi iei gândul! Femeia născută sub semnul Scorpionului, în poziţie de superior, sunt entuziastice şi hotărâte, pline de idei şi agitaţie!

Are o personalitate puternică şi este foarte impunătoare, aproape fără să realizeze. Iubeşte provocările şi te trage după ea, fără ca tu să apuci să reacţionezi.

Este fermecătoare cu oamenii pe care îi admiră, dar necruţătoare cu cei pe care nu îi place. În general, oamenii ori iubesc, ori o urăsc. Şi asta funcţionează bine, deoarece nu îi plac oamenii nehotărâţi!

În zodia Săgetător

Dacă este bărbat

Nu prea ai cum să nu îl placi. Este un om deschis, cald şi nu este un obsedat de reguli. Optimist de fel, transmite entuziasmul tuturor, dar uneori tinde să fie aerian şi nu este cea mai organizată persoană. Nu îi place să fie criticat şi nici tras la răspundere.  Cel mai mare defect? Uneori, poate fi cam sensibil, intrând în certuri fără motiv. Din fericire, supărarea îi trece la fel de repede cum a început.

Dacă este femeie

Dacă vrei, poţi! Acesta este motto-ul după care se ghidează! Îl aplică în orice face şi, de cele mai multe ori, are succes!

Este o persoană prietenoasă, caldă şi veselă, fiind autoritară nativ, dar având grijă să nu exagereze.

Îi place libertatea şi îi lasă şi pe cei din jur să profite de ea. Dacă îţi faci treaba bine, te va lăsa să te organizezi cum vrei, fără să-ţi creeze bătăi de cap!

Dacă este Capricorn

Dacă este bărbat

Un muncitor niciodată-obosit, Capricornul pare că s-a născut pentru muncă! În general, este extrem de serios şi pierderea de vreme nu îl caracterizează. Este foarte talentat şi perseverent, reuşind să treacă fără frică peste orice obstacol.

Totuşi, este extrem de reţinut când vine vorba de cei din jur şi se încrede rar în colegii şi angajaţii săi. Preferă să facă lucrurile singur şi, de cele mai multe ori, îi iese.

Dacă este femeie

Dacă a reuşit să ajungă aici, a făcut-o prin multă muncă! Nu se opreşte niciodată şi vacanţele i se par plictisitoare.

Are simţul umorului bine dezvoltat, dar nu lasă asta să îi afecteze munca, rămânând serioasă şi concentrată pe ceea ce are de făcut.

Este atentă cu angajaţii ei, deci dacă ai o problemă, poţi să apelezi la ea cu încredere! Îţi va da sfaturi, dar ai grija! Are tendinţa de a oferi…prea mult, şi s-ar putea să te simţi sufocată!

Dacă este Vărsător

Dacă este bărbat

Este cu siguranţă un bărbat creativ şi inventiv, iar asta îl ajută să fie un şef bun, deoarece nu este atras de putere. De fapt, urăşte tot ceea ce are legătură cu ierarhia. Cu ocazionale excepţii, va lăsa la latitudinea ta deciziile în ceea ce priveşte munca ta şi nu îţi va da bătăi de cap.

Şi dacă el este independend, îşi va dori ca şi tu să fii la fel! Îi plac oamenii creativi, care nu îş întreabă ce trebuie să facă la fiecare 5 minute.

Este destul de versatil. Depinzând de starea în care se află, poate să fie amuzant, fermecător, entuziast sau total absorbit de visele sale. De asemenea, poate fi destul de sensibil, mai ales atunci când nu a dormit suficient.

Dacă este femeie

Poziţia de conducere i se potriveşte, mai ales pentru că nu trebuie să răspundă în faţa nimănui. Ca să fie fericită, trebuie să ajungă până în vârful ierarhiei şi asta nu pentru că îi place puterea, ci pentru că poate să-şi organizeze munca exact cum vrea ea.

I se pare uşor să repartizeze sarcinile şi scapă rapid de orice ţine de monotonie sau reguli administrative. Are încredere în colegii şi angajaţii ei şi îi lasă să se organizeze cum vor.

Îi place munca în echipă şi este mereu în căutare de idei noi. Cu toate acestea, caracterul său poate fi ciudat. Poate să fie fermecătoare, dar şi agresivă, muncitoare sau leneşă, enuziastă sau iritată. Nu este greu să „supravieţuieşti” cu ea. Trebuie doar să înveţi să îi accepţi personalitatea schimbătoare.

Dacă este Peşti

Dacă este bărbat

Există două tipuri de „şefi-Peşti”. În primul rând, cel cu ascendent în Jupiter, care sunt destul de încrezători şi cărora le place să fie admiraţi. Se joacă cu emoţiile colegilor săi, folosindu-şi şarmul pentru a-i „vrăji” atunci când vrea.

Celălalt tip, cu ascendent în Neptun, sunt dificil de definit. Sunt miserioşi şi distanţi. Se chinuie să ia decizii şi par să fie mereu cu capul în nori. Sunt extremi de sensibili, dar nu sunt buni în a-şi ascunde sentimentele. Se simt inconfortabil în rolul de şef, deoarece nu le place deloc să fie la conducere.

Dacă este femeie

A ajuns aici, probabil din întâmplare. Nu este atrasă de putere şi nici nu îi place, neapărat, să fie la conducere. Cu toate acestea, îşi „joacă” rolul cât de bine poate. Deoarece este o persoană sensibilă, încearcă să fie pe placul tuturor şi să nu supere pe nimeni.

Pentru a se descurca în „lumea ei”, se foloseşte de intuiţia incredibilă, care nu o înşală niciodată. De obicei, ghiceşte ce vor colegii ei, fără să fie nevoie să îi întrebe. Poţi să ai încredere în ea, este o bună ascultătoare. Totuşi, uneori îi este dificil să ia decizii şi să spună ce gândeşte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Horoscop martie 2015
Horoscop martie 2015
Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?