Hainele ieftine, dusmanii mediului

Hainele sunt daunatoare mediului deoarece ingroasa numarul deseurilor.
  • Publicat:
Hainele ieftine, dusmanii mediului
Hainele ieftine, dusmanii mediului

Cine a spus ca nu cantitatea, ci calitatea conteaza, adevar a grait! Hainele de doi bani, ieftine si de calitate indoielnica, precum si designerii neinspirati sunt de vina pentru supraincarcarea gropilor de gunoaie ce sufoca marile orase.

Problema care se pune este ca multe femei se ingramadesc sa-si cumpere articole de imbracaminte si nu numai (genti, incaltaminte si curele din inlocuitori sintetici) la preturi mici, fara sa tina cont de calitatea slaba a acestora, iar dupa cateva purtari sunt nevoite sa le arunce, potrivit Comitetului Mediului din Marea Britanie.

In aceasta tara, spre exemplu, cantitatea de textile care ingroasa muntii de deseuri au crescut de la 7% pana la 30% in ultimii cinci ani, informeaza ziarul Telegraph.

Multe dintre materiale din care sunt confectionate articolele ce incanta ochiul unei femei nu sunt reciclabile. Mai mult decat atat, productia materiei prime in sine este un procedeu cu consecinte nefaste pentru mediu.

In aceste conditii, specialistii in probleme de mediu si-au permis sa acorde populatiei feminine un sfat, cu riscul de a intra in conflict cu creatorii de moda: cumparati putin si de calitate, cumparati haine pe care sa nu fiti nevoite sa le aruncati in scurt timp.

Studiile arata ca cei care urmaresc exclusiv produsele foarte la moda sunt cumparatorii cu comportament compulsiv – shoppaholicii – care, indiferent de costuri sau calitatea produselor, simt ca trebuie sa le aiba.

Acestia se pare ca sunt cei mai neprietenosi cu mediul si ar trebui educati in privinta comportamentului de achizitionare. Si asta pentru ca shoppingul si moda eco presupun selectarea unor produse durabile, din materiale reciclabile.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân