Grătarul pe gaz – alternativa mai sănătoasă la gătitul cu cărbuni încinși (P)

  • Publicat:
Grătarul pe gaz - alternativa mai sănătoasă la gătitul cu cărbuni încinși (P)

Niciodată nu este prea devreme pentru a începe să te gândești la achiziția unui nou grătar cărbuni mai bun, mai ales acum când primăvara, cu zilele ei blânde și însorite, începe treptat să-și reintre în drepturi! Pentru pasionații de gătit în aer liber, dar și pentru iubitorii gustului specific cărnii, peștelui sau legumelor pe grill, un grătar de grădină este dispozitivul care ar trebui să fie prezent în viața fiecărei familii. Se aprind într-o clipă, sunt portabile, ușor de folosit și mai ales, sunt accesibile oricui indiferent de buget.

Cu cel mai bun grătar pe cărbuni poți găti lent pieptul de pui sau prăji o friptură de vită suculentă și aromată, exact pe gustul tău. Totuși, dacă nu te atrage perspectiva gătitului pe cărbuni, piața de specialitate din România propune și variante de grătare pe gaz pentru un gătit rapid și uniform sau chiar și modele electrice care livrează în condiții mai mult decât rezonabile, același gust autentic de grătar.

Suntem de acord că alegerile pot fi extrem de copleșitoare din punct de vedere al rezultatului final, putând deveni o aventură destul de complicată să te concentrezi pe cea mai potrivită opțiune pentru tine, familia sau gașca ta de prieteni pofticioși.

Pentru unii, un grătar cu cărbuni încinși va fi mai mult decât adecvat pentru a găti hot-dogi, mititei, fructe de mare sau burgeri în zilele însorite, în vreme ce, pentru alții, un grătar pe gaz puternic cu aprindere instantă, devine soluția ideală pentru a mulțumi un grup mai mare de prieteni sau întreaga familie lărgită, distrându-se și gustând împreună din preparatele tale minunate care umplu cu aromele lor, mesele dintr-o bucătărie de vară sau din grădina casei.

Tocmai de aceea și poate și pentru că suntem obsedați de gustul și proprietățile mai sănătoase a mâncării pregătite pe grill, în continuare, am decis să vă facem cunoștință cu un Grătar weber pe gaz – un concept inedit care a căpătat foarte multă popularitate în ultimii ani atunci când vine vorba despre unități de gătit perfecte pentru picnicuri în aer liber.

Așadar, grătarul pe gaz Weber Q2000 propune o combinație excelentă de portabilitate și durabilitate. Construcția din aluminiu turnat va face grătarul în sine, suficient de ușor și rezistent la transportat, gata oricând pentru a fi aprins și folosit în festinuri culinare deosebite pentru un weekend în familie sau alături de prietenii dragi.

Cu cei peste 2000 de cm² suprafață utilă de gătit, grill-ul propune suficient spațiu pentru a potoli foamea unui grup mare. Deși modelul are un singur arzător, grătarele sunt suficient de largi, pătrățoase și spațioase, pentru a găti concomitent o duzină de burgeri, mici și cârnați pe grătar. Aprinderea este electrică, iar grătarul din fontă facilitează infuzarea preparatelor în stil afumătoare.

Descriere și avantaje Weber Q2000:

Tipul grătarului: Gaz

Suprafața utilă de gătit: L 54cm x l 39cm (2106 cm²)

Masă totală: 21 kg

Avantaje principale:

  • un grătar mobil cu aprindere rapidă și ușor de utilizat;
  • suficient spațiu pentru gătit;
  • spații utile de depozitarea sub grătar și pe lateral.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân