Sadhguru: #Save Soil, campania de salvare a solului

SadhGuru militează pentru ca fiecare dintre noi să pună umărul la salvarea Planetei.
  • Publicat:
Sadhguru: #Save Soil, campania de salvare a solului

Mistic, vizionar, cu misiunea de a trage un semnal de alarmă pentru a ne salva planeta, SadhGuru a venit ieri la București în turneul său #SaveSoil.

Noi suntem pământ, corpul nostru este pământ. Magia solului constă că transformă moartea în viață!Iar azi, pământul, solul suferă de lipsa biodiversității, fapt ce se reflectă în legume și fructe cu mai puțini nutrienți. SadhGuru a pornit un turneu mondial pentru a atrage atenția că acum e momentul să luăm atitudine pentru a ne salva solul.

„60% din populația lumii ar trebui să vorbească despre îngrijorarea legată de acest Pământ, să se implementeze proiecte pentru starea de bine a fiecărei țări, pentru viitorul copiilor noștria copiilor noștri!” a spus răspicat SadhGuru.

Pentru că acum e nevoie de 8 portocale pentru a însuma nutrienții pe care îi avea acum 50 de ani o singură portocală. Ori un sol slab în micronutrienți duce la hrană săracă și lipsită de vitamine și minerale ce are un impact major asupra sănătății noastre. Din cauza deșertificării solului, SadhGuru spune că în 2032 foarte mulți oameni vor fi nevoiți să migreze în căutarea unui sol roditor.

“Toți implicați în această situație știu problema, cunosc soluția, dar aveau nevoie de cineva care să vorbească despre asta!”, a spus SadhGuru la un eveniment privat. Din păcate, toți așteaptă să facă altcineva ceva în legătură cu acest subiect atât de important. “Dar suntem doar noi acum și aici, nu poate altcineva să rezolve decât noi.” Nu va veni nimeni de pe altă Planetă să ne rezolve această situație. Și suntem fiecare dintre noi implicați. “Problema oamenilor este că fiecare crede că celălalt face mai mult rău decât el însuși. Este o modalitate prostească de abordare a vieții, să arunci vina pe celălalt: tu mănânci, tu consumi mai mult, deci e vina ta pentru problemele ecologice!”

Din păcate, oamenii caută un conflict, nu o soluție, a spus SadhGuru. Însă fiecare dintre noi putem schimba ceva! Iar întrebarea cu care am rămas în minte – și pe care ar trebui să o punem fiecare dintre noi este – tu ești parte din problemă sau din soluție?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân