Vrei să rămâi însărcinată? Iată câteva trucuri eficiente

Unele sunt mituri, altele sunt purul adevăr ştiinţific! Află ce spun specialiştii că ar trebui să faci pentru a rămâne însărcinată într-un timp cât mai scurt.
27.08.2019
Vrei să rămâi însărcinată? Iată câteva trucuri eficiente

Te gândeşti să ai un copil? Şi eşti atât de dornică să îţi ţii în braţe bebeluşul, încât nu ştii cum să faci să rămâi mai repede însărcinatăIată câteva care te vor ajuta să concepi cât mai rapid.


Înainte de a enumera trucurile ce te pot ajuta să rămâi însărcinată cât mai repede, trebuie să ştii că recomandările de specialitate sunt legate de efectuarea unui set riguros de analize – atât tu cât şi partenerul tău – înainte de a trece la concepţia propriu-zisă. Aşa că, înainte de toate, fă-ţi o programare la medicul de familie sau la ginecolog.


Nu mai lua anticoncepţionale! Opreşte-te cu ceva timp înainte de a încerca să concepi!

Este foarte important să renunţi la anticoncepţionale cu câteva luni înainte de a încerca să concepi propriu-zis. Este important să vorbeşti cu medicul tău ginecolog care îţi va spune în funcţie de situaţia ta particulară ( cât timp ai luat anticoncepţionale, ce fel de pastle) cât timp trebuie să faci pauză până încerci concepţia în sine.

Descoperă care sunt zilele tale fertile

Nu contează cât de frecvent întreţii raporturi sexuale, dacă sari peste zilele fertile! Astăzi, majoritatea medicilor recomandă utilizarea kiturilor de predicţie a ovulaţiei pentru o măsură mai precisă a acesteia. Deşi se pot utiliza în continuare diagramele bazale ale temperaturii corporale, aceste kit-uri te avertizează în prealabil că ovulul este pe punctul de a fi eliberat, astfel încât să poţi planifica actul sexual în consecinţă. Kiturile de predicţie a ovulaţiei funcţionează prin detectarea unei substanţe din hormonul luteinizant (LH) în urină, care apare între 36 şi 48 de ore înainte de ovulaţie.

Descoperă cea mai bună perioadă şi poziţie pentru sex

Ce anume funcţionează cu adevărat şi ce este pur şi simplu un mit din bătrâni e oarecum discutabil. Specialiştii spun ce e mit şi ce e realitate:

Stai aşezată pe spate după sex

Deoarece vaginul se înclină în mod natural în jos, atunci când te aşezi pe spate după actul sexual, vei permite lichidului seminal să rămână acolo, ceea ce conferă un avantaj pentru ovul.

Ar trebui să îţi ţii şi şi picioarele ridicate?

Nu poate face rău, spun specialiştii, dar probabil că nu ajută la nimic.

Nu face sex înainte de culcare

Deşi unele surse afirmă că numărul de spermatozoizi este mai mare dimineaţa, adevărul este că nu există un timp optim pentru a face sex.

Ai grijă să nu:

* Utilizezi lubrifiant pentru a „ajuta” lichidul seminal să se deplaseze mai rapid prin interiorul vaginului. Deşi unele persoane chiar cred acest lucru, adevărul este că lubrifiantul poate împiedica eforturile tale de a rămâne însărcinată. Multe formule pot modifica echilibrul pH-ului în vagin şi pot scădea mobilitatea spermatozoizilor.

* Te stresezi cu privire la orgasm. Da, orgasmul e un avantaj deosebit de satisfăcător atunci când vine vorba despre actul sexual în sine, sigur, dar nu conta pe el pentru a te ajuta să rămâi gravidă mai repede. Deşi unii oameni speculează faptul că orgasmele stimulează concepţia prin atragerea mai multor spermatozoizi în vagin şi uter, această teorie nu are dovezi ştiinţifice şi deci nu trebuie să te bazezi prea mult pe ea.

* Ai grijă la boxerii pe care îi poartă iubitul tău. Pentru că unele probleme de fertilitate la bărbaţi rezultă dintr-o afecţiune care presupune că temperatura din testicule este excesiv de mare, ceea ce afectează producţia de lichid seminal, este normal să credem că boxerii prea strâmţi cauzează căldură şi, astfel, ar putea împiedica concepţia. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă concretă cum că acest lucru este cu adevărat real, spun specialiştii. Cu siguranţă nu există niciun dezavantaj în ceea ce priveşte încercarea de a nu mai purta boxeri strâmţi, dar este putin probabil să poţi accelera astfel în mod semnificativ calendarul sarcinii.

Cel mai nou articol Video:
Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea