Top 6 activități pe care le poți face toamna împreună cu copiii

Profită de toamna lungă și caldă pentru a sta afară cu cei mici. Iată ce activități puteți face
  • Publicat:
Top 6 activități pe care le poți face toamna împreună cu copiii

Și anul acesta, la fel ca în ultimii câțiva ani, toamna este mai mult decât blândă și generoasă, motiv pentru care ar fi ideal să petrecem mai mult timp afară, cu copiii. La asta adaugă și bogățiile pe care natura ni le oferă și posibilitățile aproape nelimitate de a le transforma în motive de joacă, învățare și dezvoltare a imaginației pentru cei mici.

Am făcut pentru tine un top 6 activități pe care le poți face toamna aceasta împreună cu copiii.

Faceți decorațiuni din frunze

Profitați de culorile incredibile ale frunzelor pentru a le aduna și a face din ele tot felul de decorațiuni. Folosiți și ghinde, castane, conuri de brad, crenguțe și faceți cele mai spectaculoase coronițe, ghirlande, tablouri cu animale sau păsări realizate din frunze pictate. 

Puneți frunze și flori de toamnă la presat, pentru un ierbar

Folosiți frunze și flori de diferite culori, cu cât mai diferite și mai spectaculoase, cu atât mai bine. Puneți-le la presat în cărți groase și după ce sunt bine uscate faceți împreună un ierbar în care sa aveți și informații despre plate și, poate, și niște desene.

Pictați peisaje de toamnă pe borcane

Pictați fiecare câte un peisaj de toamnă pe un borcan. Sau doar frunze în culorile vibrante ale anotimpului. După ce se usucă vopseaua, puteți pune câte o lumânare mică pe care să o aprindeți seara și veți avea astfel niște lămpi foarte frumoase și spectaculoase.

Construiți căsuțe pentru păsări

Pentru că vine frigul și zilele vor fi din ce în ce mai reci, va ploua mult și hrana pentru păsări va fi din ce în ce mai puțină și mai greu de găsit, puteți construi împreună cu cei mici câteva căsuțe pentru păsări, pe care să le prindeți de copaci. Folosiți tot felul de materiale, de la scândurele până la cutii de lapte, din carton.

Inventați un joc cu întrebări neobișnuite despre toamnă

Faceți o listă cu cele mai neobișnuite întrebări despre tomnă. Acest joc le va dezvolta copiilor imaginația, mai ales dacă vor fi nevoiți să răspundă la întrebări de genul: „cum ar arăta toamna dacă ar fi un om?”, „dar un animal?”, „dacă ai putea să îi ceri orice toamnei, care ar fi primul lucru pe care i l-ai cere?”, „dacă ar exista extratereștri, cum ar arăta toamna pe planeta lor?”. Provoacă-i pe cei mici și la partea de construcție a întrebărilor, nu doar la răspunsuri.

Pictați castane

Pentru copiii mai mici, e suficient să aveți castane culese de ei și câteva acuarele în culori tari. Încurajați-i să le picteze cum își doresc și, după ce se usucă, faceți diverse activități cu ajutorul lor: fie le grupați pe culori, fie le folosiți să construiți diverse forme geometrice sau o căsuță din castane, spre exemplu. Dacă aveți copii mai mari, aceștia pot picta pe castane tot ce le dictează imaginația.

Orice ai alege să faci dintre activitățile pe care ți le-am propus, ține minte că sunt doar pretexte ideale pentru a petrece timp de calitate împreună cu cei mici și a-i face să iubească acest anotimp.

Foto: unsplash.com, Pinterest

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân