Importanța alăptării la sân. „Recomandarea este să fie o alăptare exclusivă până la vârsta de 6 luni”

Andreea Manea, Consultant Alăptare IBCLC, ne-a vorbit despre importanța alăptării la sân a bebelușului și lactație.
  • Publicat:

Alăptatul la sân este cel mai indicat lucru pentru nou-născut și asta pentru că laptele matern este bogat în toate substanțele de care nou-născutul are nevoie. Echipa „Ce se întâmplă, Doctore?” a fost prezentă la ediția de toamnă Baby Boom Show 2023, unde a stat de vorbă cu Andreea Manea, Consultant Alăptare IBCLC, despre importanța alăptării la sân a bebelușului.

Importanța alăptării la sân

„Alăptarea este benefică pentru bebeluși din prisma imunității, din prisma nutriției, dezvoltării fizice, emoționale. Recomandarea este să fie o alăptare exclusivă până la vârsta de 6 luni, iar alăptarea nu se oprește aici, ea poate continua odată cu introducerea solidelor, până la 2 ani și după, pentru că beneficiile se văd în continuare pentru bebeluș”, a spus Andreea Manea, Consultant Alăptare IBCLC, pentru „ Ce se întâmplă, Doctore?”.

Mămicile care „încă nu au lactație” ar trebui să fie bine informate, să învețe ce înseamnă procesul fiziologic al lactației apoi, în momentul în care inițiază în maternitate să știe ce are de făcut și care sunt pașii care să o conducă spre o alăptare de succes.

„Pot veni tot felul de alternative care să crească lactația sau care să ajute bebelușul să stea la sânul mamei. De aceea există acei specialiști care devin foarte importanți care susțin mama încă de la început, până la sfârșitul alăptării, odată cu inițierea înțărcării. Există specialiști care pot să o ajute să pornească lactația, să o întrețină atunci când efectiv nu reușesc”, mai spune consultantul în alăptare, Andreea Manea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Co-sleeping: beneficii și mituri
Co-sleeping: beneficii și mituri