Co-sleeping: beneficii și mituri

Despre co-sleeping și beneficiile pe care le are ne-a vorbit Cristina Mănescu, director de marketing și comunicare Chicco România.
  • Publicat:

Multe persoane confundă co-sleeping-ul cu bed-sharing-ul sau pur și simplu nu cunosc beneficiile pe care această practică le poate avea, atât pentru mămici, cât și pentru bebeluși. Despre co-sleeping și beneficiile pe care le are ne-a vorbit Cristina Mănescu, director de marketing și comunicare Chicco România, prezentă la ediția de toamnă Baby Boom Show 2023.

„Bed-sharing înseamnă a împărți patul cu bebelușul, iar co-sleeping înseamnă a dormi cu bebelușul în aceeași cameră. Co-sleeping-ul este de două feluri: adiacent și independent. Independent înseamnă să dormi cu bebelușul în cameră, dar într-un pătuț care este separat de patul părinților, iar co-sleeping-ul adiacent înseamnă că dormi cu bebelușul în aceeași cameră, dar cu un pătuț care se atașează de patul părinților”, a explicat Cristina Mănescu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Co-sleeping: beneficii

Co-sleeping-ul aduce foarte multe beneficii susținute de studii. Cristina Mănescu, director de marketing și comunicare Chicco România, a spus pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” că această practică „o ajută pe mamă să se simtă în siguranță, îmbunătățește relația dintre copil și părinte, îl face mult mai sociabil, mult mai încrezător în forțele proprii și devine independent mult mai devreme și, un lucru foarte important, este faptul că între mamă și bebeluș există o chimie, iar asta duce la creșterea lactației, la un somn mult mai liniștit și la o dezvoltare mult mai bună pentru bebe”.

Află din materialul video care sunt miturile despre co-sleeping.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult