6 activități de toamnă de făcut în familie

Iată câteva idei pentru activități de toamnă care să vă aducă buna dispoziție!
  • Publicat:
6 activități de toamnă de făcut în familie

Dacă ești în căutare de activități de toamnă – fie că sunt unele ce ar dura câteva ore sau cauți activități pentru o zi întreagă de distracție, noi ne-am gândit la câteva idei ce pot aduce bucurie întregii familii. Toamna este o perioadă atât de frumoasă și, chiar dacă suntem în plină pandemie, există atât de multe lucruri plăcute pe care le poți face cu partenerul, cu copiii, cu cea mai bună prietenă sau chiar de una singură, de ce nu?

 

 Excursii de o zi în locuri în care nu ai mai fost

 

Toamna are încă multe zile calde în care te poți urca în mașină și poți descoperi locuri minunate la o distanță relativ mică de casă. Ar putea fi extrem de distractiv să călătorești în jurul orașului și să descoperi locuri despre care nici nu știai că există! De la păduri, ferme vechi sau lacuri fermecate. Poți merge alături de toată familia, doar cu partenerul sau, de ce nu, cu cea mai bună prietenă.

 

 Ce zici de glamping?

Dacă nu vrei să pleci un week-end într-un resort glamping ( acum au apărut destul de multe și în România), poți avea parte de această aventură chiar în curtea ta. Iar dacă nu ai o curte la îndemână, avem o soluție: glamping în apartament! Pregătește împreună cu copiii niște gustări, pizza și câteva filme care să le fie tuturor pe plac, improvizați un culcuș din saltele, perne și multe pături. Și, gata, puteți face din această activitate, o experiență minunată de glamping.

 

Decorează dovleci împreună cu cei mici

Acesta este sezonul dovleacului, urmează și petrecerea de Haiioween, așa că, desigur, lista noastră trebuia să includă decorarea dovlecilor! Îi poți picta, poți topi creioane cerate peste ei sau poți lipi stickere scoase la imprimantă. Există o mulțime de idei pe Pinterest, așa că înarmează-te cu niște sclipici, vopsea, lipici și fel de fel de materiale creative și distrează-te alături de copiii tăi, făcând un mic concurs al decorării dovlecilor.

 

Atelierul de lumânări

Dacă îți plac lumânările, aceasta este o activitate minunată de făcut cu copiii printer celelalte activități de toamnă. Poți găsi kituri pentru fabricarea lumânărilor gata de cumpărat sau te poți ocupa chiar tu să achiziționezi toate ustensilele necesare fabricării lor. Poți cumpăra diverse forme de silicon, pentru a face lumânări în cât mai multe forme! Iar ca arome, lasă-te inspirată de scorțișoară, vanilie sau ghimbir. În casa voastră va mirosi delicios!

Mergeți la un picnic împreună

Dacă prindeți o zi cu soare și temperatură potrivită, faceți un picnic în apropiere. Acum sunt tot felul de coșuri de picnic – care mai de care mai attractive – pe care le poți umple cu sendvișurile favorite ale copiilor. Încearcă să iei și niște jocuri de societate sau paletele de badminton. Cei mici s-ar putea plictisi rapid, așa că jocurile vor fi o modalitate rapidă de a-i scoate din monotonie și de a vă distra!

 

Mergeți la cules

 

Nimic nu ne aduce aminte de copilărie și de toamnă mai bine decât culesul fructelor. Dacă nu ai bunici sau părinți care să dețină o livadă de fructe, află că poți găsi livezi care se vizitează contra unei sume modice. Ia-ți copiii, pregătiți-vă coșulețele și mergeți la cules de mere, pere, prune, gutui. Când ajungeți acasă, răsfățați-vă cu un compot  și o plăcintă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân