Sunt mamele mai organizate decât femeile fără copii?

Bună întrebare! Cu siguranță, mamele trebuie să devină organizate. În lipsa unui program bine stabilit, este greu să ții pasul cu activitățile zilnice ale fiecărui membru al familiei.
  • Publicat:
Sunt mamele mai organizate decât femeile fără copii?
De ce devin mamele mai organizate? Foto: Shutterstock

Ei bine, mamele sunt mai organizate decât erau când nu aveau copii, dar nu (neapărat) mai aranjate. Ziua și noaptea au 24 de ore pentru toată lumea, dar prioritățile fac diferența între cum lăsăm să curgă timpul. Indiferent de dorința sau preferințele lor, copilul sau copiii încă de la naștere (și chiar dinainte) dictează programul zilnic. Iar mama intră în joc și devine în timp un strateg cum nu și-ar fi imaginat. Am adunat câteva trucuri ale mamelor ce pot fi adoptate cu ușurință și de persoanele fără copii.

Unele femei, după ce devin mame, încep să trăiască după alte reguli. Și anume, programul lor de somn este dependent de programul nou-născutului, copilului. La fel și orarul pentru mese. La fel și programul de socializare (locurile de joacă, parcurile sunt ”noile cafenele, teatru, cluburi”). Iar printre activitățile copilului, mama trebuie să jongeleze cu restul activităților. În plus, teancuri de vase de spălat, teancuri de rufe se adună zilnic pentru că într-o casă cu copii se gătește, se spală aproape zilnic hainele.

Calendarul – excelent pentru a nu uita evenimente ce urmează

Pentru a nu uita de activități importante precum controale medicale, vaccinuri, zile de naștere etc – este util un calendar mare lipit pe perete. Atunci când apare un eveniment, se notează și la începutul fiecărei săptămâni se face planul.

Reminder în telefon

O altă metodă de a nu uita lucruri importante de făcut. Deși, multe mame țin telefonul pe silent, sunt bucuroase de asistentul inteligent ce le reamintește activități importante.

Lista de cumpărături

Pentru a nu omite produse importante, la cumpărături se pleacă cu lista făcută de acasă. Planificarea este de altfel cheia succesului, indiferent dacă ai copii sau nu. Și respectarea programului!

Orarul de somn – înainte de ora 22.00

Când ai un bebeluș, devine o provocare să dormi. Dar și o luptă. Așadar, multe femei încep să adoarmă la ore la care cu ani în urmă abia intrau pe ușă de la birou. Ora 20.00, ora 21.00 sunt ore perfecte pentru a adormi și a vă reîncărca bateriile. Cine știe ce provocări vă așteaptă a doua zi sau chiar peste câteva ore!

Trezitul devreme, soluția salvatoare

Pentru a face față atât activităților casnice (gătit, curățenie, spălat), dar și pentru a răspunde competent solicitărilor din sfera profesională, soluția este să te trezești înaintea copiilor. Așadar, trezitul la ora 4.00 am nu este nimic neobișnuit. Cele 3, 4 ore ”libere” sunt ”salvarea” pentru orarul unei noi zile.

Mamele spun ”Nu” mai ușor

Și nu doar copiilor, ci și activităților ce nu mai reprezintă priorități pentru stilul de viață pe care îl au.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân