Quatrefolic, cea mai bună soluție pentru prevenirea malformațiilor în sarcină (P)

  • Publicat:
Quatrefolic, cea mai bună soluție pentru prevenirea malformațiilor în sarcină (P)

Suplimentarea cu acid folic reprezintă una din cele mai semnificative descoperiri de sănătate din ultimii ani, pentru că ajută în prevenirea apariției defectelor de tub neural la făt.

Tubul neural este o structură neurologică embrionară, ce se dezvoltă în primele 3 săptămâni de sarcină. Din această structură provin creierul, craniul, măduva spinării, coloana vertebrală etc.

Suplimentarea cu vitaminele prenatale specifice și consumul de legume și citrice pot reduce incidența defectelor tubului neural, lucru esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului.

Studiile medicale recente au demonstrat că acidul folic administrat în perioada de preconcepție și în primele 3 săptămâni de sarcină scade riscul de apariție al malformațiilor congenitale cu cel puțin 72%.

Multe persoane asimilează prea puțin acid folic prin alimentație. Doza zilnică recomandată adulților este de 400 de micrograme de acid folic, dar în cazul femeilor însărcinate se recomandă o cantitate dublă.

Cheia nu stă numai în cantitate, ci și în biodisponibilitate, adică în capacitatea organismului de a asimila și folosi această vitamină.

Acidul folic în sarcină: înainte, în sarcină sau după

Acidul folic este necesar în toate fazele: înainte de a rămâne însărcinată, în sarcină și după naștere, însă specialiștii pun accentul în primul rând pe primele faze, lucru confirmat și de Dr. Adrian Danciug, medic specialist în Obstetrică-Ginecologie de la Medlife Brașov:

Este foarte important să aveți un aport suficient înainte de a rămâne gravidă. E chiar mai important decât în primele luni de sarcină, deoarece acidul folic scade drastic riscul de apariție a unor boli congenitale la făt, cum ar fi spina bifida, care apare în primele săptămâni de sarcină, timp în care femeia nici măcar nu știe că este gravidă.

Eu recomand un produs pe bază de Quatrefolic, care este un folat activ de generația a 4-a, cu o rată de absorbție foarte ridicată. Acesta este mult mai eficient decât acidul folic clasic, pe care organismul poate să nu îl absoarbă în proporție de 100%, ba chiar în patologiile de genul mutațiilor MTHFR acidul folic clasic nu se absoarbe absolut deloc.”

Quatrefolic, cea mai avansată formulă de folați

Acidul folic și folatul sunt forme diferite ale vitaminei B9. Folatul se găsește în mod natural în alimente, în timp ce acidul folic este un produs de sinteză, care apare în suplimentele alimentare.

Quatrefolic® este forma fiziologică activă a vitaminei B9, care este utilizată în mod natural de organism.

Prin urmare, nu mai este nevoie ca organismul să transforme moleculele de acidul folic din Quatrefolic în vitamine active, înainte de absorbție, cum se întâmplă în cazul formei clasice a vitaminei B9.

De asemenea, Quatrefolic® este o sare inovatoare de acid folic, ce are proprietăți excelente de stabilitate în timp (proprietățile se mențin în proporție de peste 99% pe toată durată de viață a produsului), solubilitate în apă și biodisponibilitate de până la 100%, care asigură doza optimă de folat activ cu efect protector față de defectele de tub neural (DTN).

Există 4 generații de acid folic, iar cea mai modernă dintre acestea, Quatrefolic, este, de departe, cea mai eficientă formulă. Prima generație include derivații din produse alimentare, în timp cea doua, acidul folic clasic, care poartă numele de folium, este o moleculă sintetică oxidată.

Avantajele Quatrefolic față de acidul folic de generația a doua:

  • Nu are risc de deficiențe de metabolizare, fiind deja în formă biologic activă.
  • Fiind absorbit in proporție de 100%, Quatrefolic elimină riscurile excesului de acid folic nemetabolizat în sânge. Acesta poate duce la mascarea deficitului de vitamina B12 și la diminuarea efectelor pozitive ale suplimentării acesteia.

Următorul pe listă este acidul folic de a treia generație, care este un derivat din acid folic și are denumirea de sare de calciu-5-methyltetrahidrofolat.

Avantajele Quatrefolic față de acidul folic de generația a treia:

  • Quatrefolic se bucură de o biodisponibilitate de două ori mai mare, sărurile de glucozamină având solubilitate de 100 de ori mai mare decât sărurile de calciu, care sunt folosite în formula de generația a treia.
  • Facilitează imediat accesul către circulația sangvină, datorita absorbției mai rapide la nivelul celulelor intestinale.
  • Prețul unui tratament complet cu Quatrefolic este mai avantajos decât cel cu acidul folic de generația a treia.

NatalVit ProFolic – Suplimentul ideal pentru viitoarele mămici

NatalVit ProFolic conține Quatrefolic, adică forma de acid folic cu cea mai bună absorbție, care se bucură de următoarele beneficii:

  • reduce starea de oboseală
  • ameliorează simptomele asociate cu excesul de acid folic nemetabolizat din fluxul de sânge
  • susține buna funcționare a sistemului imunitar
  • contribuie la creșterea țesutului matern în perioada de sarcină
  • normalizează sinteza aminoacizilor și metabolismul homocisteinei
  • are rol în formarea sângelui
  • susține funcțiile psihologice normale, cum ar fi memoria și puterea de concentrare.

NatalVit ProFolic este un supliment alimentar care este asimilat de corp în proporție de până la 100%. Cu ajutorul lui se previne apariția defectelor de tub neural la făt, se asigură dezvoltarea sănătoasă a embrionului, îndeosebi a sistemului său nervos.

Spre deosebire de alte suplimente care conțin Quatrefolic, Natalvit ProFolic este produs respectând cele mai bune practici de fabricație, specifice tuturor produselor lansate de compania românească Hyllan Pharma. În plus, administrarea în doză unică și prețul avantajos al unei curei, pe lângă recomandările medicilor și prezența în farmaciile din țară, îl fac să fie alegerea potrivită pentru femeile însărcinate.

NatalVit ProFolic se poate administra și în perioada de preconcepție, inclusiv în perioada de menstruație, nefiind nevoie de a face pauze. În plus, specialiștii recomandă asocierea acestuia cu alte suplimente și tratamente pentru stimularea fertilității.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân