Puterea exercițiului: cum o poți explica adolescenților?

Puterea exercițiului este una foarte mare, chiar dacă repetarea unei anumite acțiuni poate părea plictisitoare.
  • Publicat:
Puterea exercițiului: cum o poți explica adolescenților?

Puterea exercițiului are beneficii de necontestat, însă poate fi dificil să îi împrietenești pe adolescenți cu ea.. Pentru că, da, sunt mulți adulți care dau greș atunci când vine vorba despre a investi efort repetat pentru a menține sau întări o anumită capacitate sau obișnuință.

La o vârstă în care activitățile noi, diferite, inedite și interesante sunt cele preferate, repetarea exercițiilor familiare, cum ar fi temele, de exemplu, poate fi considerată o pierdere de timp prețios. Iată de ce este important să exersezi:

 

Aspectele pozitive ale exercițiului

Ar fi minunat dacă părinții ar putea să vorbească cu adolescenții despre beneficiile exercițiului constant, deoarece exersarea este o abilitate de viață foarte valoroasă. De exemplu, exersarea este esențială pentru:

  • Construirea unei rutine: copiii pot învăța rutina temelor încă din școala primară și gimnazială
  • Concentrarea atenției: atunci când exersează o rutină din nou și din nou, la copii și adolescenți crește nivelul și perioada atenției.
  • Capacitatea de a stăpâni o abilitate îi ajută pe adolescenți să-și crească stima de sine și să-și schimbe comportamentul într-unul sănătos și echilibrat.
  • Îmbunătățirea performanței precum jocul competitiv: „M-am îmbunătățit jucând împotriva altora.”;
  • Creșterea rezistenței fizice;
  • Întărirea autodisciplinei, cum ar fi voința de a lucra.

Exercițiul este cel mai ușor atunci când este interesant sau distractiv de făcut, când există un stimulent atașat de a face acest lucru și, evident, când ai companie.

 

Practicarea schimbării comportamentului

Apoi, există practica de a acționa  așa cum ai vrea să devii. Într-o anumită măsură, suntem creatorii propriei noastre vieți.

Poți deveni extrovertit exersând vorbirea.

Poți deveni independent exersând mai multă responsabilitate.

Poți deveni sincer exersând mai mult să spui adevărul.

Poți deveni demn de încredere exersând îndeplinirea angajamentelor.

Poți deveni mai sănătos practicând un sport recreativ.

Poți deveni mai sociabil prin practicarea aderării la grupuri și organizații.

Prin exercițiu, oamenii învață să se modeleze și să se remodeleze tot timpul. Exersarea poate fi un act formator în acest fel.

 

În concluzie

Exercițiul constant este efortul repetat necesar pentru a învăța ceva nou, pentru a-ți menține anumite abilități sau pentru a-ți îmbunătăți performanța. Acesta formează obișnuință, deoarece acționând în mod constant într-un fel face mai ușor și mai probabil ca cineva să acționeze astfel din nou. A exersa constant transformă ceea ce exersăm în obișnuință. Prin urmare, suntem ceea ce exersăm!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”