Oferta Lidl: surse de proteine la reducere

Ce alimente bogate în proteine sunt la reducere la Lidl?
  • Publicat:

O alimentație echilibrată, alături de mișcare fizică zilnică în aer liber, o igienă mentală făcută cu atenție, odihna sunt cheia sănătății. Atunci când vine vorba despre meniul zilnic acesta, în funcție de vârstă, sex, grad de activitate fizică trebuie să conțină diverse cantități de proteine, carhohidrați, grăsimi, glucide. Am selectat alimente bogate în proteine din catalogul Lidl din perioada 15.05-21.05.2023 la prețuri mai mici.

Printre sursele de proteine animale se numără: carnea, ouăle, iaurtul, brânza de orice fel, laptele sau peștele. Surse de proteinele vegetale sunt:  fasole, linte, mazare, năut etc. Potrivit European Food Safety Authority în cazul unui adult obișnuit, necesarul zilnic de proteine este de 0,83 grame per kilogram per corp. Spre exemplu: un adult de 60 de kilograme are nevoie de 50 de grame de proteine/zi.

Tu citești etichetele produselor?

Pe etichetele preparatelor amblate se regăsesc liste cu cantitățile de proteine, carbohidrați, grăsimi, glucide, sare, zahăr. A se consulta cu atenție.

Atât în cazul unor afecțiuni, dar și în cazul femeilor însărcinate trebuie să se țină cont de cantitatea proteinelor consumate. Dar și de modul în care sunt preparate. Spre exemplu, la femeile însărcinate se recomandă carnea bine preparată termic. Medicii nu indică viitoarelor mame alimente sărate, afumate sau proteine crude. Și nici carne cu grăsime. Ouăle se aleg din surse sigure și proapete. Brânzeturile făcute cu lapte pasteurizat sunt socotite mai potrivite pentru categoriile de persoane mai sensibile. La fel și peștele și prepratele din pește – nu pot fi consumate crude de toate categoriile de persoane.

Surse de proteine la preț mai mic

Iată câteva alimente bogate în proteine din catalogul Lidl din perioada 15.05-21.05.2023 la reducere. Ofertele sunt valabile în limita stocurilor disponibile.

Macrou afumat: 2,79 lei – catalog Lidl: 15-21.05.23, 

Telemea în saramură, catalog Lidl: 39,99 lei/ cutie 1,2 kg

Telemea în saramură, catalog Lidl: 39,99 lei/ cutie 1,2 kg

 

Ton în floarea-soarelui, 23,99 lei per cutie 650 g

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân