Notele mici la examene: ce le spunem copiilor?

Sfaturi pentru părinții ai căror copii nu au obținut notele dorite la examene.

Evaluarea Națională a trecut, Bacul e la început. Unii elevi, din păcate, nu au obținut sau nu vor obține notele dorite. De asemenea, părinții pot fi dezamăgiți de rezultatele obținute de copii. Însă această situație trebuie gestionată cu tact de părinți.

Ce pot face părinții când copiii au luat note mici la examene? În primul rând, îi sfătuiesc să nu facă comparații. Acestea nu vor aduce decât nesiguranță, neîncredere și frustrare!

Chiar dacă a luat note mai puțin bune la examene, sfatul meu pentru tine, ca părinte, este să-l asiguri pe copil că îl iubești.

Cea mai mare temere a copiilor atunci când obțin o notă mică este că părinții lor nu îi vor mai iubi, lucru complet fals.

Un alt sfat este să îi întrebați pe copii de ce cred ei că nu au obținut notele la care sperau. În urma acestei întrebări puteți descoperi răspunsuri care duc către alte temeri ce trebuie discutate, analizate și rezolvate pentru dezvoltarea armonioasă a viitorului adult.

Dacă aveți întrebări pentru mine, le puteți adresa într-un mesaj privat pe pagina de Instagram @profukool.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult