Mesajul unui director către profesori: „Fără teme de sărbători. Mintea trebuie să se odihnească”

  • Publicat:
Mesajul unui director către profesori: „Fără teme de sărbători. Mintea trebuie să se odihnească”

Sărbători de Crăciun fără teme pentru acasă reprezintă visul oricărui elev. Iar acest vis s-a și îndeplinit recent pentru câțiva elevi din Torino, unde directorul școlii a trimis o circulară profesorilor, invitându-i să dea teme elevilor DOAR dacă acestea sunt personalizate, încurajând astfel descoperirea locurilor și orașelor de artă sau tradițiilor locale.

Temele pentru acasă sunt importante pentru educația copiilor. Uneori, însă, acestea se pot transforma într-o sarcină neplăcută pentru elevi și părinți, fără producă efectul dorit de profesori. Da, în special dacă sunt date în vacanță.

Visul oricărui elev s-a împlinit! Fără teme de sărbători

„Elevii au nevoie de timp să se odihnească și să nu-și facă griji pentru teme, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă, când trebuie să-și revină pentru a face față noului an cu mai multă energie”, a spus Maria Teresa Furci, directorul școlii Convitto Umberto I din Torino, Italia.

Prin urmare, cadrele didactice au fost rugate să personalizeze temele în așa manieră încât să se gândească la subiecte de revizuire pentru copiii mai puțin pregătiți sau să îi răsplătească pe cei meritosi.

„Știm bine cum cei mai slabi elevi, eventual, vor evita să le facă sau vor primi ajutor de la părinți sau prieteni cu o zi înainte de întoarcerea la școală”, a mai spus Maria Teresa Furci.

Energia și odihna, deosebit de importante pentru elevi

O modalitate de a spori timpul în familie, considerat „extrem de util și indispensabil dezvoltării lor emoționale” se notează în circulară.

Mai mult, Maria Teresa Furci a mai menționat și faptul că energia și odihna „se dobândesc și ducând o viață liniștită în sânul familiei, vizitând rude și prieteni și desfășurând activități complementare, altele decât cele ale școlii”.

Citește și: Temele pentru acasă, o povară pentru elevi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân