Lecția pe care părinții adolescentelor trebuie să o știe

Adolescentele, tentate să-și expună corpul? Ce să le învețe părinții.
  • Publicat:
Lecția pe care părinții adolescentelor trebuie să o știe
Ce trebuie să le învețe părinții pe adolescente și preadolescente? Foto: Shutterstock

În acești ani, guvernați de imagine dar și de social media, multe adolescente își doresc să arate precum starurile preferate. Iar de multe ori, starurile sunt îmbrăcate sumar. Specialiștii în sănătate mentală atrag atenția că adolescentele au nevoie de exemple sănătoase pentru cultivarea stimei de sine și expunerea în ținute sumare pe rețelele sociale nu poate fi în avantajul lor. Psihologul și psihoterapeutul Andrada Tache are un mesaj pentru părinții de adolescente. 

 

”Ne uităm la marile femei ale istoriei și învățăm devenirea lor de la… ele! Vedem o Cleopatra, o Marie Curie, o Sophia Loren, o Elisabeth Taylor, o Jane Austen, o J. K. Rowling, o Oprah, o Adriana Lima, o Coco Chanel, o Beyonce etc. Ce vedem la aceste femei pe lângă frumusețe? De ce au fost și încă sunt ele mari? Dacă ne lăsăm orbiți de frumusețea lor nu este pentru că ne-au arătat goliciunea corpurilor sculptate frumos, ci pentru că aceste mari femei erau deja MARI înainte să le observăm și frumusețea lor fizică. Cum adica erau MARI? Seducția publicului tău începe întotdeauna prin ceea ce ești, prin resursele tale personale, prin felul în care gândești și sclipești ca individ, nu prin felul în care arăți, care, de fapt, completează și finalizează seducția” explică Andrada Tache, psiholog.

Fiecare este frumoasă și specială și nu trebuie să demonstreze nimic în acest sens

Rolul părinților de adolescente și de postadolescente este să le ghideze să se simtă frumoase, dorite, apreciate, iubite, văzute, speciale prin ceea ce sunt. Fiecare persoană este stăpâna propriului corp și nu este necesar să capteze atenție sau afecțiune prin expunerea indecentă a corpului. ”Așa că, înainte ca fetele voastre să își dorească să își reveleze părți frumoase ale corpului lor în căutare de atenție și de apreciere, aveți grijă să o facă după ce au devenit deja, CINEVA, dupa ce, cinstit și onest vorbind, sunt MARI! Un corp ca o formă fără fond va atrage doar o curiozitate de scurtă durată și atât. Nu este ceea ce caută nici o adolescentă sau o postadolescentă. De aceea, părinții au rolul de a educa copiii” a mai completat psihologul.

Andrada Tache, psiholog foto arhivă
Psiholog, psihoterapeut și mamă Andrada Tache, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân