Cum să devii un bucătar mai bun acasă – 10 rețete și trucuri de gătit pe care oricine le poate învăța

Iată o selecție de rețete simple și gustoase care sunt potrivite pentru oricine dorește să își îmbunătățească abilitățile de gătit acasă. În plus, află câteva sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să gătești mâncăruri delicioase în propria bucătărie!
  • Publicat:
Cum să devii un bucătar mai bun acasă - 10 rețete și trucuri de gătit pe care oricine le poate învăța
Cum să devii un bucătar mai bun acasă - 10 rețete și trucuri de gătit pe care oricine le poate învăța Sursa foto: Shutterstock

Gătitul este o activitate plăcută și relaxantă pentru mulți oameni, iar acum, în contextul inflației, din ce în ce mai mulți oameni își petrec timpul acasă pregătindu-și mesele. Dacă și tu vrei să-ți îmbunătățești abilitățile de bucătar și să gătești mâncăruri delicioase acasă, acest articol este pentru tine. În cele ce urmează, vom dezvălui 10 rețete și trucuri simple de gătit pe care oricine le poate învăța.

1. Făină pentru pane

Făina poate fi folosită pentru a adăuga o crustă crocantă și gustoasă fripturii tale sau legumelor. Pentru a face preparate pane, amestecă o cantitate egală de făină și ulei de măsline sau unt topit într-un bol. Amestecă bine și apoi prăjește amestecul într-o tigaie timp de câteva minute până se rumenește.

2. Cartofi prăjiți crocanți

Pentru a face cartofi prăjiți crocanți, curăță și taie cartofii în bucăți mici. Apoi, pune-i într-un bol și adaugă ulei de măsline, sare și piper. Amestecă bine și apoi prăjește cartofii într-o tigaie până se rumenesc și devin crocanți.

3. Omletă simplă

Pentru a face o omletă simplă, bate ouăle într-un bol, adaugă sare și piper și apoi prăjește-le într-o tigaie unsă cu puțin unt sau ulei. Poți adăuga și legume sau brânză pentru a-i da omletei un gust mai bogat.

4. Spaghete carbonara

Pentru a face spaghete carbonara, fierbe pastele într-un vas mare cu apă sărată. În timp ce pastele fierb, prăjește baconul sau șunca într-o tigaie. Adaugă apoi smântână, parmezan și ouă bătute în tigaie și amestecă bine. Adaugă pastele și amestecă din nou.

În cazul în care dorești să te perfecționezi, încearcă și această rețetă, ceva mai sofisticată, de paste carbonara:

https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/spaghete-carbonara-ca-n-italia-reteta-traditionala-cu-doar-5-ingrediente-19851668/

5. Legume la cuptor

Pentru a face legume la cuptor, taie legumele preferate în bucăți mari și așează-le pe o tavă. Adaugă ulei de măsline, sare și piper și apoi bagă tava în cuptor timp de 20-30 de minute sau până când legumele sunt rumenite și moi.

6. Smoothie-uri

Pentru a face un smoothie delicios, adaugă fructe congelate sau proaspete într-un blender, împreună cu lapte sau iaurt și apoi mixează până când obții o consistență fină și cremoasă.

7. File de somon la grătar

Pentru a face file de somon la grătar, unge bucățile de somon cu ulei de măsline și apoi adaugă sare și piper. Grătarul trebuie să fie încălzit la temperatură medie înainte de a pune somonul pe grătar. Gătește somonul timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau până când este rumenit și gătit în interior.

8. Hummus

Pentru a face hummus, amestecă năutul fiert, usturoiul, tahini, suc de lămâie, ulei de măsline și sare într-un blender până când obții o consistență fină și cremoasă. Servește cu pită sau lipie și în funcție de preferințe, alături de legumele preferate.

9. Brânză topită cu pâine

Pentru a face o gustare rapidă și delicioasă, pune bucăți de brânză topită pe pâine prăjită și apoi adaugă condimente preferate, cum ar fi usturoi, ardei iute sau ierburi aromatice. Aceste condimente vor schimba în totalitate gustul obișnuit al brânzei topită cu pâine.

10. Tocăniță de pui

Pentru a face o tocăniță de pui, taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie până se rumenește. Adaugă apoi ceapă și usturoi tocat, legume la alegere, cum ar fi ardei sau morcovi, și apă sau supă de pui. Lasă să fiarbă până când legumele sunt moi și sosul s-a îngroșat.

Acestea sunt doar câteva idei de rețete simple și gustoase care te pot ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile de gătit acasă. În plus față de aceste rețete, există o mulțime de trucuri care te pot ajuta să devii un bucătar mai bun, cum ar fi:

  • să pregătești toate ingredientele înainte de a începe să gătești
  • să folosești ustensile de gătit de calitate
  • să experimentezi cu arome și condimente noi

Cu puțină practică și răbdare, poți deveni un bucătar expert în propria bucătărie!

Surse: eater.com, eatthis.com, foodandwine.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân