Întinerirea periorală | Cum combatem aspectul neplăcut din jurul buzelor?

Vă deranjează ridurile verticale de la buza superioară? În mod special, sexul feminim, fiind o zonă neacoperită de pilozitate precum în cazul bărbaților, este deranjat de acest aspect neplăcut. Este agravat de fumat – cu cât sunteți mai implicați în acest obicei, zona periorală va avea de suferit. Modificări în timp se produc și la nivelul buzei inferioare, la colțurile gurii, unde adesea trasăm două șanțuri, uneori profunde, ce imprimă aspectul trist al feței.

Cum putem întineri această zonă predispusă la semne de îmbătrânire, aflăm de la expertul Skinmed Clinic, Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie, doctor în Stiințe Medicale și Expert în Estetica Medicală.

Liniile fine, ridurile și pierderea volumului din jurul buzelor pot da feței un aspect îmbătrânit sau obosit. Pentru a preveni și trata aceste neplăceri avem, în prezent, mai multe tipuri de terapii, atât neinvazive, cât și minimum-invazive, toate reprezentând variante optime atunci când sunt mixate corect.

Tratamente combinate pentru rezultate eficiente

  • Ce este întinerirea periorală?

Dr. Amalia Anghel: Întinerirea periorală este o procedură medicală care implică o combinație de tratamente nechirurgicale pentru a îmbunătăți aspectul zonei din jurul gurii. Această zonă este predispusă la semne de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile și pierderea volumului, care pot da feței un aspect îmbătrânit sau obosit.

  • Ce tratamente sunt incluse în întinerirea periorală?

Dr. Amalia Anghel: Alegem injectarea cu acid hialuronic pentru a repozitiona structurile anatomice ale fetei. Expertul injector Skinmed stabilește planul de tratament în cadrul consultației inițiale. Întinerirea periorală poate implica o combinație de tratamente injectabile cu acid hialuronic precum Juvederm Voluma, Volift pentru a reface pierderile de volum și corectarea ridurilor vizibile. Vom adresa în combinații calitatea tegumentului și sinteza de colagen cu tratamente minim invazive precum injectarea Juvederm Volite, mezoterapie, PRP, microneedeling. Extrem de valoroase sunt tratamentele laser de rejuvenare pe care experții Skinmed Clinic le includ în protocoale de tratament – Clearlift, laserele fracționate CO2, Hybrid sau radiofrecvența. Aceste tratamente lucrează împreună pentru a aborda diferite preocupări și pentru a obține un aspect mai tânăr și mai revigorat. Întinerirea periorală este un tratament personalizat, care este adaptat nevoilor și preocupărilor unice ale fiecărui pacient.

  • Cine este un candidat bun pentru întinerirea periorală?

Dr. Amalia Anghel: Candidații buni pentru întinerirea periorală sunt cei care au îngrijorări cu privire la aspectul zonei lor periorale, cum ar fi liniile fine, ridurile și pierderea volumului. Este important să aveți așteptări realiste și să aveți o stare generală de sănătate bună.

  • Cât durează întinerirea periorală?

Dr. Amalia Anghel: Durata întineririi periorale depinde de statusul local, evaluarea medicului specialist și de tratamentele specifice utilizate. Dacă alegem rejuvenarea locală cu acid hialuronic Juvederm Volift, injectarea este unică și are rezultate menținute până la 9 luni. Dacă includem în planul de tratament și laserul de rejuvenare Clearlift, putem prelungi durata tratamentului până la 4 luni. Ședința de tratamente durează 30-45 minute.

  • Întinerirea periorală este dureroasă?

Dr. Amalia Anghel: Majoritatea pacienților experimentează un disconfort minim în timpul procedurilor de întinerire periorală, atunci când alegem procedurile minim invazive precum mezoterapia, PRP sau laserele fracționate.  Unii pacienți pot prezenta disconfort ușor sau vânătăi sau umflături temporare, dar aceste reacții adverse dispar, de obicei, rapid. Laserele non-ablative nu prezintă recuperare ulterioară, pacienții putând veni la tratament chiar și în pauza de prânz. De aceea, medicul, în echipă cu pacientul, alege cele mai indicate și ușor de tolerat combinații de tratament.

  • În cât timp putem vedea rezultatele de la întinerirea periorală?

Dr. Amalia Anghel: Rezultatele tratamentelor de întinerire periorală pot fi observate imediat după procedură, dar poate dura câteva zile până la o săptămână pentru ca orice edem sau vânătăi să dispară. Rezultatele complete ale tratamentelor se vor dezvolta pe parcursul mai multor săptămâni, pe măsură ce organismul răspunde la tratamente.

  • Cât durează rezultatele reîntineririi periorale?

Dr. Amalia Anghel: Durata rezultatelor tratamentelor de întinerire periorală variază în funcție de tratamentele specifice utilizate, de anatomia individuală a pacientului și de alți factori. În general, rezultatele pot dura de la câteva luni la un an sau chiar mai mult.

  • Există riscuri asociate cu întinerirea periorală?

Dr. Amalia Anghel: Ca orice procedură de estetica medicală, există riscuri asociate cu întinerirea periorală. Acestea sunt vânătăile, umflăturile sau reacțiile adverse la tratamentele utilizate. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt, în general, rare și complet reversibile rapid.

Citește și: Adio, rozacee! Dr. Amalia Anghel: „Roșeața facială poate fi gestionată cu succes printr-o abordare atentă și conștientă a îngrijirii pielii…”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Amalia Anghel - Medic primar Dermatovenerologie
Dr. Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terpii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie și Trainer Juvederm România & Alma Laser in cadrul clinicii SKINMED. Titulaturi și funcții dermatologie, dermatoscopie, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân