Diana Lefter: ”Familiile care își cresc copiii alături de bunici sunt mai unite”

Despre rolul bunicilor în creșterea și educarea copiilor se pot scrie milioane de cărți.
  • Publicat:
Diana Lefter: ”Familiile care își cresc copiii alături de bunici sunt mai unite”
Diana Lefter, specialist în educație, foto arhivă

În țări precum România, părinții se bazează pe ajutorul bunicilor în creșterea și educarea copiilor. În multe țări din Vestul Europei, bunicii au rol mult mai limitat în acest proces. Am stat de vorbă cu Diana Lefter, specialist în educație despre avantajele pe care le au copiii crescuți cu bunicii aproape.

CSÎD: În familiile din România, bunicii reprezintă un stâlp de bază pentru creșterea copiilor. Ce avantaje sunt?

Diana Lefer: Într-adevăr, în România, bunicii sunt foarte implicați în procesul de îngrijire și educare al nepoților. Asta este minunat aș spune, minunat atât pentru copii cât și pentru bunici.

CSÎD: Explicați-ne, vă rugăm.

Diana Lefter: Când ajung la vârsta pensionării, bunicii nu-și mai găsesc un scop pentru care să se bucure de viață, iar implicarea activă în viața nepoților este cu adevărat o binecuvântare pentru ei. Sunt multe avantaje, de ambele părti în cazul acestor familii. Familiie care au copii mici și bunici dispuși să petreacă timp cu nepoții, cu siguranță sunt familii mai armonioase, cu relații mai strânse și mai puternice, cu o conexiune mai mare a membrilor familiei extinse.

Copiii crescuți cu implicarea bunicilor au acces la ”lumi” diferite

CSÎD: Ce avantaje sunt pentru copiii crescuți cu bunici alături?

Diana Lefter: Copiii crescuți cu bunicii alături sunt copiii care au acces direct la originea lor, la mediul din care părinții lor provin și mai ales la o lume mai puțin alterată de noile paradigme sociale.

Bunicii îi ajută pe nepoți să se simtă mai ”liberi”

CSÎD: Se aseamănă ei?

Diana Lefter: Este fascinant cât de mult seamănă nepoții cu bunicii. Am observat asta în ultimul timp și mi se pare incredibil că uneori găsim mai multe asemănări între nepoți și bunici decât între copii și părinți. În situația în care un copil are norocul să fie crescut alături de bunici, acesta se va bucura de o libertate pe care o va găsi doar în acest mediu, va simți apartenența la un nivel mai înalt și se va bucura cu sigurață de o mulțime de lucruri așa zis ”interzise”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Febra la copii - cum să o scazi
Febra la copii - cum să o scazi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân