Dan Cruceru: 10 sfaturi de la un tătic cool

Şi-a lansat site-ul taticool.eu din dragoste pentru fetiţa lui
  • Publicat:
  • Actualizat:

Şi-a lansat site-ul taticool.eu din dragoste pentru fetiţa lui. Însă şi-a propus ca acesta să aibă şi o latură utilitară şi socială, să ofere informaţii care să-i ajute pe tătici şi pe părinţi, în general, să-şi crească mai bine copiii, să le ofere oportunităţi noi. Noi l-am provocat la un decalog al învăţăturilor pentru micuţa Sophia, care i-ar putea inspira pe toţi cei care îşi doresc pentru copiii lor o viaţă cât mai fericită.

1. Îndrăzneşte! Nu există vis prea îndepărtat, doar drumuri mai lungi şi oameni fără curaj.

2. Studiază. În cărţi, se află secrete care, odată dobândite, îţi vor deschide uşile succesului.

3. Crede în tine şi fii originală! Ai în mintea şi în mâinile tale tot ce-ţi trebuie ca să reuşeşti! Trebuie doar să vii cu propriile idei. Să-ţi pui amprenta, să transformi comunul în unic.

4. Cere argumente. Nu accepta un “NU” doar pentru că aşa ţi se cere. Fii un lider, nu o oaie.

5. Fii liberă! Nu accepta să trăieşti în cuşti zidite sau sufleteşti!

6. Nu te sacrifica, nu uita de tine. Cine îţi cere să faci asta, de fapt nu te preţuieşte. Pentru tine, cel mai important om din lume eşti TU.

7. Fii generoasă. Vei descoperi bucuria în sufletele altora şi în „Mulţumesc”-urile lor. Ceea ce, pentru tine, e puţin, pentru alţii înseamnă enorm. Oferă-le.

8. Acceptă că alţii pot fi diferiţi. Nu toată lumea gândeşte ca tine, nu toată lumea arată ca tine. Ascultă-i pe toţi şi descoperă-le interiorul nu ambalajul

9. Preţuieşte lucrurile simple. Bucuria reală e în albastrul cerului, în verdele ierbii călcate cu picioarele goale, în zâmbetul copilului tău.

10. Trăieşte-ţi viaţa. Uneori, vei crede că timpul trece prea greu şi îţi vei dori să ai nişte ani în plus. În realitate, însă, o viaţă întreagă înseamnă doar o clipită. Uită-te la mine: ieri te întâlneam pentru prima oară şi azi aproape nu mai sunt! Aşa că te rog, copilul meu, nu lăsa niciun minut să treacă pe lângă tine şi trăieşte-ţi viaţa zi de zi cu tot ce îţi oferă ea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân