Cum mi-a schimbat viața trezitul dimineața

Să fii matinal înseamnă oare că ești mai bine organizat? Cu siguranță, cine are presiunea si responsabilitatea unei familii reușește să dea o însemnătate benefică primelor ore ale dimineții.
  • Publicat:
Cum mi-a schimbat viața trezitul dimineața
Persoanele matinale se laudă că valorifică mult mai eficient timpul, foto Daniele Ruggieri

Nu aș putea spune că înainte să devin mamă am fost o persoană matinală. Poate doar în liceu când nu reușeam să învăț în timpul zilei sau serii tot ceea ce ni se cerea și mă trezeam la ora 5.00 am în acest scop. Însă maternitatea mi-a schimbat total perspectiva asupra trezitului dimineața. De fapt atunci când se crapă de ziuă sunt cele mai productive ore.

Cine spune că un copil îți schimbă viața ar trebui să spună adevărul complet. Un copil îți schimbă viața în bine! Pe lângă faptul că accesezi rezervoare de iubire și energie nebănuite, timpul capătă o altă valoare și dimensiune. Și pentru că bebelușii și copiii în general sunt conectați la ritmul naturii ca părinte, mai ales ca mamă ești obligată să respecți și tu orele se somn. Așadar, atunci când ai copil mic adormi cu siguranță înainte de ora 10.00 pm. Deci suficient timp pentru odihnă. Să te trezești dimineața cu câteva ore înainte decât ceilalți membri, să ai câteva momente de respiro pentru a face o cafea, un duș și planul pentru ziua respectivă este o binecuvântare.

Cum fructific orele de la răsăritul soarelui

În cele mai multe dimineți am lucrat. Astăzi munca remote este o obișnuință pentru multe persoane, iar părinții știu cel mai bine ce înseamnă pentru focus la job orele în care copilul doarme. Așadar, se poate profita de liniștea dimineții și de puterea de concentrare ce este ridicată dimineața pentru a îndeplini sarcini la job.

Alte dimineți le-am fructificat gătind mâncarea pentru ziua în curs. Astfel ești bine pregătită la orele mesei. Iar când aduci copiii de la grădiniță, școală, le poți da imediat mâncare proaspătă. Și astfel, ”faci” economie la gustările nesănătoase pe care cei mici le cer de obicei, căci nu mai pot de foame.

Dimineața devreme – timp pentru meditații și respirații ghidate

După un timp în viața mea și-au făcut loc meditațiile ghidate. Cum momentul ideal este dimineața, imediat ce te-ai trezit, le-am introdus înainte de răsărit. Apoi continui cu un duș rece – activează nervul vag. De asemenea, apoi fac o listă cu motivele pentru care sunt recunoscătoare. Astfel, am convingerea că am început o zi bună.

Răsărit, înot, foto Daniele Ruggieri
Înotul dimineața ne ajută să ne activăm fizicul și psihicul. Foto: Daniele Ruggieri

Înot în mare la răsărit

Pentru că a devenit un obicei să mă trezesc dimineața să lucrez, am experimentat și momente fabuloase. Anul acesta, m-am nimerit la mare. Și m-am trezit cu gândul să lucrez, însă am realizat că răsăritul se apropie și e timp să ajung pe plajă. Momentul în care înotam și soarele ieșea precum o minge de foc din mare a fost magic. Chiar mi-a dat sentimentul că dacă te trezești devreme, ajungi departe…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân