Copilul poate învăţa când bricolează pentru Sărbători!

Se apropie Moş Crăciun, care e precedat de Moş Nicolae, adică apar la orizont câteva rânduri de cadouri. Dar copiii nu trebuie doar să aştepte să primească. Împreună puteţi bricola ca să vă pregătiţi de Sărbători.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Copilul poate învăţa când bricolează pentru Sărbători!

Se apropie Moş Crăciun, care e precedat de Moş Nicolae, adică apar la orizont câteva rânduri de cadouri. Dar copiii nu trebuie doar să aştepte să primească. Împreună puteţi bricola ca să vă pregătiţi de Sărbători. În felul acesta, petreceţi timp de calitate alături de cei mici, iar juniorii au şi posibilitatea să înveţe fără efort.

Copiii au nevoie să primească cadouri! Sărbătorile vă oferă prilejul cadourilor, dar şi al poveştilor, aşa că pregătiţi-le din timp cât mai multe cutiuţe care merită să fie deschise pentru că înăuntru există doar bucurie. Dar timpul care se scurge către Sărbători poate fi prilej de a petrece timpul în familie, alături de cei mici. Ideal ar fi ca şi ei să se prăgătească de Sărbători şi să le pregătească.

De exemplu, dacă printaţi color diferite teme ale Crăciunului, puteţi ulterior să bricolaţi împreună cu cei mici. Le daţi o ocupaţie care le stimuleză îmaginaţia. În acelaşi timp, muncesc şi copiii ca să se bucure. În al treilea rând, în felul acesta pot să vă povestească, natural, despre dorinţele lor, despre ceea ce li se întâmplă, despre prietenii lor.

Faptul că puteţi printa şi apoi decupa teme de Sărbătoare pentru dumneavoastră ar putea insemna şi economisirea banilor destinaţi decoraţiunilor. Iar o decoraţiune decupată şi lipită, deci făcută de copil, va avea întotdeauna o valoare emoţională imensă.

Beneficii pentru copil
1. Prinde încredere în propriile forţe
2. Timpul petrecut cu părinţii este distractiv
3. Nu îşi face lecţiile, dar capătă informaţii vizuale
4. Învaţă ideea că nu trebuie doar să se aştepte la cadouri, ci trebuie să participe la orice sărbătoare
5 Învaţă că lucrurile pe care le construieşti singur îţi aduc satisfacţii

Beneficii pentru părinţi
1. Petreceţi timp cu copiii în care puteţi să vorbiţi despre orice
2. Observaţi uşor cum le funcţionează creierul
3. Puteţi afla fără efort ce îşi doresc de Crăciun
4. Reduceţi constructiv orele petrecute în faţa unui ecran
5. Bricolajele realizate vă rămân toată viaţa şi păstrează părţi din copilăria propriului copil.

Orice imprimare e accesibilă!
70% din informaţia primită de elev este luată după printuri. În felul acesta, creierul poate să stocheze informaţia. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu informaţiile luate de pe un ecran. Acestea se pierd rapid.

Informaţiile printate îi feresc pe cei mici să petreacă mai mult de 2 ore în faţa unui ecran, timpul maxim recomandat pentru un creier în formare. Cu ajutorul informaţiilor printate pe un suport e mai uşor ca micuţii să devină creativi. În plus, se pot reîntoarce la acestea şi pot să le regândească.

În ultimul an au apărut pe piaţă o serie de imprimante multifuncţionale cu jet de cerneală pentru uz casnic. Odată cu acestea imprimarea pentru utilizatorii de acasă, dar şi pentru firmele mici a devenit mult mai accesibilă datorită costului scăzut al cartuşelor de cerneală, iar numărul de pagini imprimate fiind destul de mare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân