Ce să faci cu copiii în izolare? Cupcakes cu banane!

Dacă gătiţi cu un copil mic, acesta intră în contact cu alimente naturale - făina, ou, zahăr, cacao etc. Încurajaţi-l să spargă el oul, să atingă făina, uleiul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce să faci cu copiii în izolare? Cupcakes cu banane!

Una dintre cele mai plăcute activităţi în izolare pentru copilul meu de 3 ani jumătate este să gătim împreună. Şi nu doar ce sugerez eu, ci ceea ce îşi doreşte. De data asta a dorit cupcakes cu banane.

De 2 săptămâni, băieţelul îmi tot spune că îşi doreşte cupcakes, aşa cum a văzut într-o carte de colorat, dar şi la desene animate. Doar că nu am făcut niciodată…  Dar perioada petrecută acasă în plină pandemie de coronavirus are şi părţile ei bune – timpul petrecut cu familia şi experienţele noi sunt de neegalat.
Pe de altă parte, acest tip de brioşe sunt o idee bună – sunt mici şi le poţi consuma pe parcursul a mai multe zile. Chiar şi la micul dejun, dar şi ca o gustare.
Aşadar, am ales o reţetă simplă cu ingredientele pe care le aveam deja prin casă – 2 banane, 1 ou, făină, zahăr, lapte, ulei, praf de copt, vanilie, hârtie pentru cupcakes. Reţeta menţiona şi o cremă din unt, zahăr şi scorţişoară, dar am renunţat şi am pus ce aveam prin casă – câteva stafide şi vişine congelate.
Pentru că băiatului îi place ciocolata şi încă este la vârsta la care crede că puţină cacao înseamnă ciocolată, am făcut şi brioşe cu cacao.

Cum să pregăteşti masa de lucru?

Aţi spune că este greu să gătiţi alături de copii, dar culmea sunt foarte serioşi şi implicaţi, mai ales la vârstă mică. Evident, trebuie să îndepărtaţi toate obiectele ce i-ar putea răni – cuţite, foarfece, dar să luaţi de la îndemâna lor şi pahare din sticlă, farfurii care se sparg uşor. Pentru a fi mai simplu şi mai ales mai sigur atunci când gătesc cu copilul, pregătesc dinainte ingredientele – pun în căni – făina, uleiul etc şi astfel este mai simplu de manevrat cu ingredientele. Atunci când gătiţi cu copiii mici nu trebuie să vă pierdeţi răbdarea – este experienţa lor. Şi chiar dacă rezultatul nu va fi cel scontat, nu este un concurs de master chefs, ci doar o experienţă plăcută.

Ce va învăţa copilul?

În primul rând că mâncarea se prepară acasă, va intra în contact cu alimente naturale – făina, ou, zahăr, cacao etc. Încurajaţi-l să spargă el oul, să atingă făina, să miroase o păstaie de vanilie etc.
De asemenea, va înţelege de ce nu are voie să umble la cuptor căci în timpul funcţionării este fierbinte etc. Mai mult decât atât, va spune probabil cu cine vrea să împartă preparatul.

O altă lecţie şi poate cea mai importantă este lecţia răbdării

Am făcut probabil 10 drumuri la cuptor pentru a verifica dacă brioşele sunt gata. Băiatul a simţit căldura cuptorului instinctiv s-a dat în spate.Iar satisfacţia lucrului făcut cu propriile mâini şi că a fost de ajutor este de nepreţuit. Iată şi reţeta. Ingredientele sunt suficiente pentru circa 20 de brioşe mici. Pentru că nu am adăugat toată cantitatea de praf copt menţionată în reţetă, nu au crescut foarte mult.

Cupcakes cu banane – reţetă

Ingrediente:

  • 2 banane coapte
  • 1 ou
  • O jumătate de pahar de zahăr
  • 1/3 pahar de lapte
  • 1/3 pahar ulei
  • 1 şi 1/3 pahar de făină albă
  • Vanilie
  • 1 pacheţel de praf de copt (noi am folosit mai puţin)
  • Stafide, fructe, nuci, cacao – opţional

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă bine făina, praful de copt, vanilia şi oul. Bananele se fac piure cu o furculiţă sau cu blenderul şi se adaugă peste. Se pun şi uleiul, zahărul, amestecându-se uşor. Compoziţia se pune cu linguriţa în formele de hârtie, iar copilul poate adăuga fructele. Dacă doriţi, puteţi adăuga cacao în jumătate de compoziţie pentru un efect suplimentar. Se pun cuptor la foc mic. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”