Cât timp petrece copilul tău în fața ecranelor?

Chiar dacă în pandemie, nu aveți de ales și copilul petrece mult timp în fața ecranelor este bine să știți câte minute este recomandat în funcție de vârstă să se uite la tv sau computer, telefon.
  • Publicat:
Cât timp petrece copilul tău în fața ecranelor?
Câte ore sunt recomandate copiilor să petreacă în mediul virtual? Foto Shutterstock

Dacă până acum un an, înainte de începerea pandemiei de coronavirus, părinții aveau diverse răspunsuri la întrebările despre cât timp petrece copilul lor online sau în fața televizoarelor, cel mai probabil, acum răspunsurile s-au schimbat. ”Mult” vor răspunde mulți părinți, probabil toți cei care au acces la tehnologie.

Lecțiile s-au mutat online pentru multe luni de zile din cauza pandemiei, chiar și la grădinițe. Părinții au home office și nu tot timpul soluții pentru a petrece timp cu copiii. Televizorul, telefonul, computerul țin de urât și de frumos copiiilor de toate vârstele, cel mai probabil zilnic.  Indiferent de vârste. Cât de bine sau câte efecte negative au aceste noi obiceiuri? Cu siguranță vom afla în anii următori când se vor realiza studii internaționale. Până atunci, vrem să vă reamintim cât timp recomandă psihologii pediatri pentru copiii să petreacă în fața ecranelor.

Atenție, conținutul programelor urmărite trebuie să fie conform cu vârsta copiilor.

Iar timpul diferă în funcție de vârstă. Acum 5 ani, Academia Americană de Pediatrie transmitea rezultatul a 49 de studii de specialitate despre copii și ecrane. Pe baza acestora a făcut recomandări în privința accesului copiilor la televizor, smartphone, computer.

Până la un an jumătate, copilul nu are voie să stea deloc în faţa micilor ecrane.

Între 18 şi 24 de luni – maximum 30 de minute/zi şi numai cu un adult în preajmă, care să îi prezinte şi să îi explice ce se întâmplă la televizor. Atenție, nu la canalele de știri.

Între 2 şi 6 ani – maximum o oră/zi şi între 6 şi 12 ani – maximum 2 ore/zi. Setați accesul copiilor la programele care le sunt adresate.

Efecte negative ale copiiilor ”uitați” în fața ecranelor

Studiile prezentate de Academia Americană de pediatrie au prezentat și efectele petrecerii multor ore în fața ecranelor pe termen lung. Unii copii pot dezvolta probleme de atenție la interacțiunea cu cei din jur, probleme de atenție la școală, probleme de greutate și chiar obezitate, probleme cu somnul, dar și întârzieri cognitive și un vocabular neadecvat vârstei lor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân