Cât de eficient e sportul făcut acasă? Ladislau Kristof: „Important e să faci ceva în fiecare zi, oriunde ai fi”

  • Publicat:

De câte ori n-ai renunțat să faci mișcare sub pretextul că nu ai timp să ajungi la sală sau pe motiv că nu ai acasă echipamentul necesar? Specialistul în arta de a trăi bine, Ladislau Kristof, invitat la podcastul Altceva cu Adrian Artene, a explicat că îți poți adapta exercițiile în funcție de locul în care te afli și că poți improviza un echipament, dacă îți dorești cu adevărat să faci mișcare: „Important e să faci ceva, oriunde ai fi”, declară el.

„Motivația să faci acasă este mult mai grea, cu siguranță că toți am făcut acasă pe perioada COVID, dar te limitează în unele lucruri. Oricum, important este să faci ceva, că faci acasă, că faci în natură, că mergi la sală. Important e să faci în fiecare zi ceva. Există, de exemplu un tool, să-l numim așa. Se numește TRX, care a apărut în România pe la sfârșitul lui 2010. Acele benzi, de fapt, au fost inventate de cei de la SEALs, care aveau misiuni, dar câteodată stăteau 3, 4, 5 zile blocați într-un singur loc, nu se puteau mișca de acolo. Și ei, ca să-și mențină cât de cât condiția fizică, au inventat acest TRX, care inițial era doar o funie de parașută, după care au mai pus încă una, i-au pus mânere și au inventat exerciții. Pe vremuri, când am învățat eu, erau vreo 300 și ceva de exerciții, între timp cred că sunt câteva mii. Se pot lucra toate grupele musculare, de aia zic nu există ‘nu pot’, există ‘nu vreau’ și sigur se poate lucra foarte, foarte, foarte bine și acasă!”, a spus Ladislau Kristof, invitatul lui Adrian Artene la podcast.

Cine este Ladislau Kristof

Specialist în arta de a trăi bine și life coach, Ladislau Kristof și-a început activitatea de instructor în Germania și a continuat în SUA, Puerto Rico şi România (în două social cluburi cunoscute din România).

Este absolvent al Universităţii din Timişoara, Facultatea de Inginerie Electrică.

A călătorit cât pentru 10 vieți, face sport de 40 de ani, a practicat kayak, schi, handbal, rugby, culturim, are de la 21 de ani licență de instructor de bodybuilding și este și antrenor de cycling. În plus, este somelier și specialist gourmet.

De asemenea, este întemeietorul unui concept de succes H.E.L.P. (Highly Empowering Life Program), care este varianta „de criză” a unui life coaching clasic, pentru că are aceleași obiective cu acesta, dar propune deja o soluție clară pentru probleme general valabile. H.E.L.P. este, în sine, un High Intensity Program, axat pe depășirea limitelor personale și ruperea barierelor mentale, printr-o combinație de acțiuni „șoc”, într-o variantă „fun”. El e menit să deschidă ochii către aspectele simple ale vieții de zi cu zi, pe care cei mai mulți le neglijează din comoditate și care, de fapt, au o forță colosală de a genera bucurie autentică.

Cu alte cuvinte, H.E.L.P. te învață să trăiești frumos și sănătos și este, în felul lui, „rădăcina” succesului pentru orice life coaching, pe care ți-l poți propune ulterior. Abia după ce ai parcurs H.E.L.P. poți fi în măsură să pleci mai departe, în căutarea direcției personale.

Urmărește podcastul INTEGRAL Altceva cu Adrian Artene, invitat Ladislau Kristof:

Urmărește CSID.ro pe Google News