Bebe e agitat noaptea

In prima parte a copilariei, mamicile se confrunta cu agitatia bebelusilor, mai ales noapte. De obicei, sunt stari trecatorare, dar exista situatii cand trebuie anuntat medicul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bebe e agitat noaptea
Bebe e agitat noaptea

Am un baietel de 6 luni care nu doarme bine noaptea, este agitat. Ma intreb daca se in­tampla asta pentru ca ii dau 300 ml de ceai pentru bebe­lusi pe zi (pentru colici)? Men­tionez ca doctorii mi-au reco­mandat sa nu ii dau apa! Ce as putea sa-i fac ca sa aiba un somn linistit? De ase­me­nea, ma mai confrunt cu o problema. Am inceput diver­si­ficarea alimentatiei.

Micutul mananca la masa de fructe cam 100 ml suc plus pulpa, iar la masa de pranz 180 ml supa semi-lichida. Ma intreb daca intre aceste doua mese trebuie sa-i mai dau si lapte. Mentionez ca are 9 kg la 68 cm.

Sa va traiasca bebelusul, care dupa descriere se dezvolta bine si este sanatos! Dar nu inteleg de ce sa nu ii dati apa bebelusului mai ales vara, cand este atat de cald! Este cel mai sigur mijloc de hidratare, care se recomanda in cantitati mici, desigur, chiar din primele zile de viata. Bineinteles, daca apa este dintr-o sursa sigura – apa plata din comert, dintr-o sticla deschisa recent.

Si ceaiul pentru bebelusi este bun, insa acesta are pe langa principiile active, o serie de fitati si teina, care in cantitati exagerate pot avea si efecte neplacute. Parerea mea este ca bebelusul este mai agitat pentru ca ati inceput diversificarea si acest lucru inseamna o schimbare in viata lui si, de asemenea, in viata dvs.

Iar bebelusii sunt destul de receptivi la stresul mamei. Dupa ingestia de lapte trebuie sa lasati 2-3 ore inainte de a-i administra alt aliment micutului, pentru ca laptele sa poata fi digerat in totalitate.

Epilare definitiva

Ma intereseaza sa aflu mai multe despre epilarea defi­nitiva cu lumina inalt pulsata. Sunt ceva ani de cand se practica, s-au dovedit a fi efecte secundare?

In primul rand, epilarea cu lumina inalt pulsata nu este „definitiva”, ci de lunga durata, pentru ca nu dispar toate firele de par din zona de interes. Sedintele se repeta la cateva luni pentru consolidarea rezultatului.

Din cate stiu eu, pana acum, nu s-au semnalat decat efecte secundare generate de nerespecatrea recomandarilor de fotoprotectie dupa efectuarea sedintelor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum sa-l determinam sa invete la scoala?
Cum sa-l determinam sa invete la scoala?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”