Atractivitatea: iată cum o poți îmbunătăți

Atractivitatea poate fi crescută mult mai ușor decât crezi.
  • Publicat:
Atractivitatea: iată cum o poți îmbunătăți

Atractivitatea este importantă într-o lume în care primele impresii contează foarte mult. Nu este de mirare că deseori încercăm să ne dăm seama cum să maximizăm frumusețea naturală. La urma urmei, cine nu vrea să întoarcă priviri și să facă inimile să tresalte?

Din fericire, știința ne propune trei tehnici susținute de studii pentru pentru a lăsa o impresie de durată asupra tuturor celor pe care îi întâlnești:

Încearcă un aspect de machiaj „fără machiaj”

Cercetările sugerează că a purta prea mult machiaj poate duce la scăderea nivelului de atractivitate. Potrivit cercetărilor publicate în Quarterly Journal of Experimental Psychology, femeile pot crede în mod eronat că trebuie să se machieze mai mult decât este necesar pentru a îndeplini standardele sociale legate de atractivitate.

În mod similar, un studiu publicat în PLOS ONE sugerează că, în timp ce utilizarea moderată a machiajului poate influența pozitiv judecățile de atractivitate, competență, simpatie și încredere, purtarea a prea mult machiaj poate duce la percepții de artificialitate.

Prin urmare, cea mai bună abordare poate fi să optezi pentru un aspect de machiaj „fără machiaj”, care să îți îmbunătățească trăsăturile naturale subtil și fără efort. Testează acest aspect folosind un fond de ten ușor, fard de pleoape neutru și prin îngrijirea genelor și sprâncenelor.

Nu încerca să pari prea dezinteresată

Cercetările din domeniu ne îndeamnă să punem la îndoială ideea că a încerca să pari dezinteresată este o modalitate bună de a spori atractivitatea. De exemplu, un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a constatat că atunci când oamenii pot înțelege cu ușurință emoțiile unei alte persoane, ei tind să se simtă mai atrași de ei. Totuși, atunci când suntem mai puțin încrezători în înțelegerea stării emoționale a cuiva – sau în capacitatea noastră de a-i înțelege motivele – avem tendința de a deveni suspicioși sau chiar de a simți frică față de acea persoană.

A fi prea evaziv sau dezinteresat poate trimite din neatenție semnale mixte, ceea ce duce la confuzie și la un potențial dezinteres din partea celorlalți. Comunicarea autentică și sinceră este cheia pentru a construi conexiuni substanțiale.

Concluzie

Atracția, prin definiție, este un construct subiectiv. Dar există și o știință a acesteia. Folosind machiajul pentru a-ți îmbunătăți ușor (nu a acoperi) trăsăturile, păstrând comunicarea și flirtul la niveluri prietenoase și directe și emanând fericirea interioară, vei descoperi că strălucirea ta va deveni mult mai magnetică și atractivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân