Greșeli de machiaj care îți pot schimba fizionomia

  • Publicat:
Greșeli de machiaj care îți pot schimba fizionomia
Sursa foto: shutterstock

Machiajul este o artă! O artă care poate transforma chiar și micile imperfecțiuni într-un rezultat spectaculos. Însă, el trebuie executat corect. În caz contrar, greșelile îți pot schimba fizionomia și nu în cel mai flatant mod.

Top 3 greșeli de machiaj care îți schimbă fizionomia

Contouring

Contouringul trebuie să marcheze zonele pe care îți dorești să le scoți în evidență. Astfel, poți folosi contouring pentru a-ți delimita pomeții și pentru a avea un aspect mai fresh, mai odihnit al întregului chip.

Multe femei nu respectă principiul simetriei în aplicarea contouringului astfel că aspectul final va fi o față căzută.

Cum este corect: Se începe de la colțul superior al urechii și se trasează o linie diagonală, dar niciodată până la colțul gurii.

Citește și: Face contouring-ul, acum şi în cabinetul medicului estetician

Blush

Blushul ne ajută să scoatem în evidență obrajii, oferindu-le un aspect îmbujorat. O greșala pe care o fac multe femei în încercarea de a avea obrajii cât mai preaplini și mai colorați este că aplică prea mult produs în centrul obrazului, astfel creându-se un aspect fals, încărcat, care distorsionează fizionomia.

Cum este corect: Blushul se aplică din centrul pometelui către exterior și este foarte important să fie aplicat pierdut către exterior.

Citește și: Blush-ul: cum alegi nuanţa potrivită şi cum îl aplici corect

Iluminator

La fel ca și blushul, iluminatorul trebuie să fie într-o nuanță naturală, cât mai aproape de culoare pielii. Nu este deloc indicat să folosim o nuanță mult prea deschisă, mai ales la un machiaj de zi, deoarece va ieși prea mult în evidență și va crea un aspect neplăcut.

Cum este corect: Nu aplică iluminatorul niciodată pe centrul fetei și niciodată lângă rădăcina părului. De asemenea, nici pe întreaga lungime a nasului.

Femeile care aplică iluminatorul pe toată lumea nasului comit o greșala teribilă, căci pun în evidență lungimea sau, poate, forma nasului, care se multe ori reprezintă un complex pentru multe dintre ele.

Citește și: Vrei un machiaj cu un glow de invidiat, dar te temi că nu va rezista toată ziua? Respectă 8 pași simpli pentru rezultate incredibile!

Surse: Glam, Hollywood Mirrors, Real Simple

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân