Alimentaţia şi tusea la copiii mici

Trei mămici îngrijorate ne-au cerut sfatul în privinţa alimentaţiei micuţilor lor şi a problemelor cu tusea. Oana Cuzino le sfătuieşte.
16.07.2013
Alimentaţia şi tusea la copiii mici

Trei mămici îngrijorate ne-au cerut sfatul în privinţa alimentaţiei micuţilor lor şi a problemelor cu tusea. Oana Cuzino le sfătuieşte.

Alimentaţia de la 4 luni – 1 an

Am un băieţel care săptămâna viitoare va face 4 luni şi doresc să ştiu cum să îi fac o supiţă bună de legume care să îi şi placă? Am incercat câteva zile în urmă să-i dau zeama de la morcov şi rădăcinoase albe dar nu i-a plăcut. Cum să-i dau piureurile de legume?

Avantajul este că la această vârstă copilul acceptă orice, nu trebuie să adăugaţi nimic pentru”gust”, însă totul este nou şi atunci prima reacţie este de respingere. Deci, trebuie să vă înarmaţi cu răbdare şi să reveniţi peste câteva zile cu piureurile sau supiţele respinse.

Tuse la copii

Copilul meu tuşeşte (nu sec) foarte tare şi are şi muculeţi pe care îi aspir şi mai fac şi aerosoli cu ventolin. Ce aş mai putea să îi dau pentru tuse?

Copiii reacţionează foarte bine la medicaţia homeopată aşa că aţi putea cere sfatul unui astfel de medic pentru a optimiza vindecarea şi evitarea recidivelor. Poate copilul are vegetaţii adenoide şi atunci când se suprainfectează, inflamaţia cuprinde tot aparatul respirator. Aşa că orientaţi-vă către o terapie profilactică.

Legume la 3 luni?

Am o fetiţă de 1 an şi 3 luni, doresc să ştiu dacă pot să îi dau legume crude (roşii, ardei, castraveţi). Îi place gustul, dar am evitat să îi dau şi căpşuni de când poate.

Dacă nu suferiţi niciunul dintre părinţi de alergii şi intoleranţe, puteţi începe să îi daţi fetiţei legumele şi fructele dorite.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea