Adriana Nicolae: „Am jucat pana in luna a saptea, pentru ca nu se vedea foarte tare burta” EXCLUSIV

Actrita si antrenoarea de fitness Adriana Nicolae se pregateste sa devina mama. Insarcinata in luna a opta, tanara ne-a vorbit in exclusivitate despre cum a facut fata provocarilor din viata profesionala, atat pe scena, cat si la sala de sport.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Adriana Nicolae:
Adriana Nicolae: "Am jucat pana in luna a saptea, pentru ca nu se vedea foarte tare burta" EXCLUSIV

 

Cu siguranta, o stiti din paginile de sport ale revistei noastre unde ne-a aratat de-a lungul timpului numeroase exercitii perfecte pentru silueta. Sau poate ati remarcat cum i-a ajutat sa slabeasca pe concurentii de la “Poftiti la slabit”. Sau ati vazut-o in spectacolul “Romeo si Julieta” de la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”. Actrita si antrenorul de fitness Adriana Nicolae este un om extrem de activ. In exclusivitate, ne-a dezvaluit programul ei de sport si alimentatia care au ajutat-o sa faca fata lunilor de sarcina si programului ei incarcat.
 
CSID: Stiu ca esti o persoana foarte activa. Cum te-ai descurcat in aceste luni la teatru, la sala?
 
Adriana Nicolae: In primul trimestru de sarcina, nu am avut voie de la medic sa fac efort. Cu toate acestea, am fost nevoita sa nu afectez buna desfasurare a spectacolelor in care joc la Teatrul National de Opereta. Am avut chiar un turneu, in care repetitia de dinaintea spectacolului a durat 14 ore. Numai Dumnezeu m-a ajutat sa rezist. Sunt stari care te iau prin surprindere si nu ai cum sa le controlezi. Dar noi actorii asta facem de obicei: invatam sa ne controlam, indiferent de ceea ce ni se intampla pe plan personal.
 
In trimestrul al doilea, am devenit brusc activa. Mi-am dezvoltat prima mea afacere in domeniul in care activez: wellness. A fost mult de munca si foarte mult de invatat despre procesul anti-imbatranire si despre intinerire. Sunt lucruri care ma pasioneaza dincolo de intretinerea starii generale de bine. 
 
Mi-am reinceput antrenamentele si m-am axat pe exercitiile cardio, streching si inot. Cand nu ma simteam in stare, pentru ca erau si zile mai grele, stateam mai mult in pat si citeam sau vedeam filme cu 2, 3 kg de portocale in fata. Asta in loc de floricele. 🙂
 
In trimestrul al treilea, am muncit de asemenea foarte mult. Am jucat pana in luna a saptea, pentru ca nu se vedea foarte tare burta. Toti colegii mei au crezut ca “s-a ingrasat antrenoarea de fitness”, ceea ce putea sa fie adevarat, dar nu si de data asta. 🙂 Dupa luna a saptea, singura m-am oprit, pentru un simplu motiv: Shakespeare nu a scris niciodata ca Romeo ar fi facut un copil cu Rosalinda. Iar Julieta cu siguranta nu se mai omora. 🙂
 
CSID: Cat despre alimentatie, ce schimbari ai operat in regimul tau? Mi-ai zis ca inainte de a ramane insarcinata nu consumai deloc lactate. 
 
A.N.: Alimentatia a fost una destul de controlata. Nu pentru ca am urmarit asta, dar de doua ori am calcat stramb, cu lucruri nepermise la dieta si bebelusa a refuzat, mi-a dat afara tot! In felul acesta, am inteles ca nu vrea fast-food si i-am respectat dorintele: fructe, legume, carne slaba, in special peste si, ceea ce n-am mai mancat de cand imi dadea mie mama, lapte. Nu stiu ce am avut, dar nu a fost dimineata in care sa nu beau lapte cald la micul dejun. Lactate si branzici am mancat fara sa ma uit la cantitate. 
 
CSID: Cate kilograme ai luat in greutate? Ai luat suplimente cu vitamine?
 
A.N.: Am luat in total 13-14 kilograme. Doctorul mi-a spus ca e bine, avand in vedere ca sunt o persoana activa. Suplimente nu mi-a dat, ca sa nu fac exces. Am rezerve bune de vitamine datorita modului meu de viata din ultimii 8 ani.
 
CSID: As dori sa ne impartasesti din experienta proprie, dar si in calitate de trainer al altor femei insarcinate: ce exercitii trebuie facute in cele noua luni?
 
A.N.: Experienta mea cu femeile insarcinate a fost pana acum una simpla. Ele veneau la sala, eu aveam grija de programul lor de antrenament, de alimentatie, care trebuie sa sustina din toate punctele de vedere organismul. Si bineinteles, aveau recomandari de suplimente de la medicul specialist in functie de caz.

M-am axat intotdeauna pe exercitiile simple si am pus accent pe corectitudinea miscarii in raport cu respiratia, in timpul executiei. Nu m-a interesat numarul seturilor sau al repetarilor, cat CORECTITUDINEA si RESPIRATIA. Asa am putut sa ajut cateva viitoare mamici. 

 
CSID: De ce ai ales sa nasti in alta tara?
 
A.N.: Am ales sa nasc in alta tara din trei motive: aveam nevoie de liniste si de odihna. Daca stateam acasa, probabil ca nasteam pe scena sau la sala. 🙂 Apoi, m-am dus dupa doctor, acolo unde el are clinica, pentru ca vreau sa nasc in apa. Si in al treilea rand, vreau sa-mi fie alaturi o anumita persoana si numai acolo se poate. 
 
CSID: Cum te vezi tu ca mama?
 
A.N.: Este foarte usor sa vorbesti despre lucrurile invatate din carti sau din experienta personala. Insa cand este vorba despre mine, nu stiu daca pot sa fiu obiectiva. Incerc asta acum. Nu sunt nici prima si nici ultima femeie care naste, sunt convinsa ca fiecare are experienta ei. Cu toate simtim diferit, pentru ca suntem diferite. Nici macar despre concepere nu mai putem spune ca e la fel, avand in vedere modalitatile incredibile prin care o femeie din ziua de azi isi poate vedea visul cu ochii.

Si poate lasa un SEMN in urma ei. Din pacate, societatea in care traim nu prea mai sustine familia, dar asta nu inseamna ca femeia nu trebuie sa aiba o atitudine in fata acestor lucruri. Nu voi sustine niciodata ca am apelat la tehnologiile de inseminare, dar nici nu voi sustine ca am un sot cu care urmeaza sa cladesc o familie. Sunt pur si simplu una dintre acele mame care si-a dorit foarte mult un copil si care a gasit pentru ea varianta optima care sa se incadreze perfect in stilul de viata pe care-l are. 

 
CSID: Cand iti vei relua activitatea? 
 
A.N.: In ceea ce priveste activitatea mea, nu stiu inca ce se va schimba. La teatru vreau sa ma intorc cat mai repede, la sala nu vreau sa-mi las elevii prea mult singuri (stiu ca ma asteapta), iar in afacerea mea am parteneri pe care nu vreau sa-i dezamagesc. De aceea, inca nu stiu cum voi gestiona toate lucrurile acestea, dar sunt convinsa ca familia nu ma va lasa la greu si voi avea sprijin din partea tuturor. Pe parintii mei in special ii respect si ii iubesc pentru tot ce au facut si fac pentru mine. 
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”