4 sfaturi pentru părinții care merg cu copiii la mare sau la piscină. Dr. Mihai Craiu: Evitați saltelele gonflabile, creează o falsă senzație de siguranță!

  • Publicat:
  • Actualizat:
4 sfaturi pentru părinții care merg cu copiii la mare sau la piscină. Dr. Mihai Craiu: Evitați saltelele gonflabile, creează o falsă senzație de siguranță!
Sursa foto: Shutterstock

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția că mersul la piscină sau la mare vine „la pachet” cu o serie de reguli de prevenție obligatorii pentru părinți. Specialistul spune că trebuie evitate saltelele gonflabile, animalele din plastice sau diverse obiecte flotante, deoarece creează o falsă senzație de siguranță.

Iată ce sfaturi le oferă dr. Mihai Craiu părinților care merg la mare sau la piscină cu copiii.

Sezon de vacanță toridă. Aproape toți am dori să ne răcorim în apă (piscină, mare etc.). Uneori o vacanță grozavă se poate transforma, în câteva minute, într-o tragedie.

Atunci când sunt copiii în apă, trebuie să funcționeze perfect câteva reguli de prevenție:

1. Învățați copiii să înoate. Chiar și cei mai mici copii pot fi învățați să o facă! Nu există preșcolar sau școlar prea mic pentru a fi dus la ore, pentru a învăța, sub supraveghere, să înoate. Eventual mergeți și dvs. la astfel de lecții.

2. Folosiți mereu un partener de înot pentru copilul dvs. Acesta poate ajuta la supraveghere și poate da imediat alarma, chiar dacă nu poate, fizic, să își salveze colegul de piscină. Copiii mici nu ar trebui lăsați să intre singuri în apă!

3. Când sunteți cu al dvs. copil la piscină/mare stați în permanență cu ochii pe el. Dacă plecați undeva sau vorbiți la telefon, rugați un cunoscut să urmărească atent copilul dvs., până reveniți „la post”.

4. Evitați dispozitivele plutitoare care nu sunt atașate de corpul copilului (saltele gonflabile, animale de plastic, diverse obiecte flotante). Acestea pot crea o falsă senzație de siguranță. Atât copilului, cât și părinților!

Urmăriți acest video – în câteva secunde, fetița de pe colac ajunge în pericol real. Sunt suficiente 18 secunde sub apă pentru ca viața unui copil să fie pusă în pericol.

Vacanța este un moment ideal pentru relaxare. Dar NU și atunci când intră copiii în apă! Atunci trebuie să fiți foarte atenți. Altfel o să tot fie la știri povești triste.

Dați copiii la lecții de înot… chiar dacă nu vor avea performanțele lui David Popovici, ar putea salva alt copil dintr-o situație periculoasă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Conf. dr. Mihai Craiu - Medic primar pediatrie
Conf. Dr. Craiu Mihai este Medic Primar Pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București și fondatorul platformei „Spitalul Virtual pentru Copii”. Câștigător al categoriei Medicul Anului – Romanian Healthcare Awards 2020. Absolvent ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”