Cum invingi depresia?

De obicei, sentimentul de disperare si lipsa de ajutor conduc viata unei persoane depresive. Incearca opusul acestei atitudini: fii pozitiva!
  • Publicat:
Cum invingi depresia?
Cum invingi depresia?

Cand esti deprimata, ultimul lucru de care ai nevoie este o lista cu diferite tipuri de asteptari. Nu te forta sa le indeplinesti! Primul lucru pe care trebuie sa-l rezolvi este prima asteptare. Dupa aceea poti incerca sa te ocupi si pe celelalte in functie de felul in care te simti.

1. Fii activa si accepta ajutor
Citeste carti, cauta pe internet, invata despre simptomele depresiei ca sa stii exact care e starea ta. Multe site-uri si chiar carti contin teste care sa te ajute sa afli daca esti deprimata cu adevarat.

Nu incerca sa te tratezi de una singura, uneori e nevoie de perioade lungi de tratament medicamentos, consiliere si alte metode alternative. Nu trebuie sa iti fie rusine si nici nu trebuie sa te lasi netratata.

2. Concentreaza-te
De obicei, sentimentul de disperare si lipsa de ajutor conduc viata unei persoane depresive. Incearca opusul acestei atitudini: fii pozitiva si spera la mai bine. Astfel, poate vei reusi sa iti si impui la nivel mental sa iti schimbi starea si gandurile. Sau poti incerca sa vorbesti cu tine si sa-ti spui lucruri frumoase (chiar daca nu sunt in intregime adevarate). Concentreaza-te pe lucrurile pozitive.

3. Fii prietenoasa
Fii prietenoasa si sociabila. Acest lucru iti va ridica moralul. Nu sta singura. Depresia ia amploare in singurate. Nu-ti va parea rau mai tarziu ca ai incercat, chiar daca simteai nevoia de izolare.

4. Zambeste
Gaseste un motiv sa zambesti, amuza-te (site-uri cu glume, comedii, carti haioase etc.). Si cel mai bine e sa o faci impreuna cu cativa prieteni. Fa-o pe-a clovnul din cand in cand. E mai bine sa razi decat sa plangi. Gaseste-ti punctul sensibil, descopera ce te face sa razi si profita cat de mult poti.

5. Simte ritmul
Muzica iti dezleaga picioarele si te face sa vibrezi. Te face sa canti. Dansul si cantatul sunt un semnal ca mintea ta este fericita. Deci elibereaza-ti aceste impulsuri deoarece au o valoare pozitiva pentru viata ta.

6. Incearca sa fii mereu ocupata
Implica-te in activitati zilnice, mai mult sau mai putin importante. De la voluntariat (care te ajuta sa uiti de probleme) pana la treburi marunte pe care le poti face acasa.

7. Bazeaza-te pe miscare
In afara de exercitiile fizice, si contactul fizic este foarte important. Organismul are nevoie de miscare pentru a fi sanatos, iar mersul pe jos e unul dintre cele mai simple exercitii.

Ca si miscarea fizica, atingerile fizice au proprietatile lor de vindecare. Atunci cand te simti deprimata, imbratiseaza pe cineva. Astfel iti vei reduce stresul si tensiunea arteriala..

9. Iarta
Multi psihiatri spun ca depresia este un sentiment de vinovatie sau de furie care te afecteaza. Cand esti suparata pe tine sau pe altcineva pentru ceva ce s-a intamplat, depresia te poate dobori. Iertarea poate dura destul de mult, dar este un pas foarte important pentru vindecare.

8. Fii recunoscatoare
Fii recunoscatoare pentru viata ta, pentru ceea ce ai, pentru ceea ce poti face si pentru ceea ce Mama Natura ti-a oferit. Multumeste tuturor celor care simti ca au facut ceva pentru tine, te-au ajutat.

Aminteste-ti ca depresia nu este fatala si nici nu dureaza o vesnicie. Asa ca spera si pune-te pe treaba, nu mai astepta!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Muzica ritmata bate stresul
Muzica ritmata bate stresul
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”