Trucul simplu și eficient pentru a scoate petele de mucegai de pe haine

  • Publicat:
Trucul simplu și eficient pentru a scoate petele de mucegai de pe haine

Îndepărtarea petelor de mucegai din rufele curate nu este o sarcină ușoară. Dar, noi venim astazi catre tine cu un truc inedit! Ai nevoie doar de două ingrediente pe care, cu siguranță, le ai în casă: înălbitor și zahăr.

Amestecul care te scapă de petele de mucegai de pe haine și prosoape

Dacă te confrunți cu transpirație excesivă sau dacă rufele tale ude rămân în mașina de spălat cu orele, există și riscul să apară pete de mucegi, pete pe care cu greu le vei îndepărta.

Se știe că înălbitorul are multiple întrebuințări în gospodărie. Un detergent remarcabil, acest produs albește hainele și acționează eficient chiar și împotriva celor mai dificile pete (grăsime, rugină, cerneală, șamd).

Cât despre zahăr, specialiștii consideră că textura sa abrazivă ar fi eficientă împotriva mucegaiului din fibrele textile.

Ingrediente: 100 ml înălbitor, 3 linguri de zahăr

Mod de preparare: diluați zahărul în detergent până obțineți un amestec omogen. Turnați soluția astfel obținută într-o sticlă cu puverizator. Pulverizați de câte ori e nevoie peste petele de mucegai. Lăsăți produsul să acționeze preț de o oră, apoi spălați normal. Petele vor dispărea numaidecât!

Alte soluții suplimentare de îndepărtare a mucegaiului din țesături

Bicarbonat de sodiu

Adăugarea de înălbitor la spălare sau înmuierea în înălbitor este o opțiune, dar dacă vrei să eviți substanțele chimice, apelează la oțet și bicarbonatul de sodiu ca soluție de îndepărtare a petelor de mucegai și ca modalitate de a scăpa de mirosul de mucegai.

Amestecă două părți de bicarbonat de sodiu la o parte de oțet alb, apoi pune hainele într-un lighean de apă fierbinte pentru a le înmuia înainte de a le spăla.

Oțet, suc de lămâie sau sare

Poți lăsa hainele la înmuiat 2-3 ore în apă cu oțet și apoi să le speli. Mai poți să umezești pata cu suc de lămâie și să freci cu sare sau să uzi cu apă și să presari praf de bicarbonat de sodiu, apoi să speli.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc